Ενημέρωση με ένα κλικ

“Πράσινη” αυτοκτονία!

Ο Παναθηναϊκός κρατούσε την τύχη στα χέρια του μέχρι το 91′, αλλά ο  Βόλος πήρε το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στο ΟΑΚΑ. Ο Καρλίτος, που έχασε πέναλτι στο 55’, άνοιξε το σκορ στο 56ο λεπτό, όμως η ομάδα της Μαγνησίας «έκλεψε» το βαθμό με γκολ του Μπαρτόλο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων!

Πως έπαιξαν

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης, στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά βρέθηκαν οι Ζαγαρίτης, Πούγγουρας, Σένκεφελντ και Σάντσες, στο κέντρο ήταν οι Μαουρίσιο με τον Κουρμπέλη, στα αριστερά αγωνίστηκε ο Χατζηγιοβάνης ενώ στα δεξιά ο Αϊτόρ. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν οι Καρλίτος και Μακέντα.

Το ματς

O Παναθηναϊκός προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να πάρει μέτρα στο παιχνίδι και να κερδίσει προσωπικές μονομαχίες, με τις επιθέσεις να γίνονται από δεξιά. Όμως η πρώτη ευκαιρία στο ματς έγινε από το Βόλο στο 10’. Ο Ουάρντα έκανε τη σέντρα με τον Μπαρτιέντος να πιάνει το πλασέ, αλλά ο Διούδης μπλόκαρε σταθερά.

Ένα λεπτό αργότερα οι “πράσινοι” έφτασαν κοντά στο 1-0. Ο Χατζηγιοβάνης πάσαρε στον Καρλίτος στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκαραβέλη. Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν άμεσα στις ευκαιρίες στο 12’. Ο Φεράρι έκανε το σουτ από τα αριστερά, αλλά ο πορτιέρο του Τριφυλλιού είχε σωστή αντίδραση.

Οι παίκτες του Μπόλονι έψαχναν το γκολ και στο 16’ έχασαν μία ακόμα καλή ευκαιρία. Από καραμπόλες στη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πήγε στον Καρλίτος, αλλά ο Γκαραβέλης στη δεξιά κλειστή γωνία κατάφερε να μπλοκάρει.

Στη συνέχεια οι δύο ομάδες προσπάθησαν να έχουν τον έλεγχο και στο πέρας του 30λεπτου η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω. Από το 35’ και μετά ο Παναθηναϊκός κέρδιζε συνεχόμενα κόρνερ και ο Μαουρίτσιο, δύο λεπτά αργότερα, έφτασε κοντά στο 1-0, αλλά το σουτ του μπλοκαρίστηκε από τους αμυντικούς. Λίγο αργότερα (στο 38’) ο Καρλίτος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 42’ οι Θεσσαλοί κέρδισαν φάουλ σε καλό σημείο με τον Ουάρντα να το εκτελεί, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ, αλλά οι φιλοξενούμενοι έψαχναν το γκολ. Στο 45’ ο Μαρτίνες έπιασε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου και αυτή ήταν η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Παναθηναϊκός έχασε μία ακόμα ευκαιρία για ν’ ανοίξει το σκορ. Στο 48’ ο Σάντσες έκανε το σουτ, αλλά τελικά η μπάλα πέρασε κόρνερ και στη συνέχεια της φάσης η άμυνα του Βολου έδιωξε.

Στο 52′ ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι από χέρι του Σάντσες, όπου ο Καρλίτος ανέλαβε την εκτέλεση του. Ο Ισπανός φορ όμως νικήθηκε από τον Γκαραβέλη, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το 1-0.

Διόρθωσε το… λάθος του ο Καρλίτος

Όμως στο 56′ οι “πράσινοι” έφτασαν στο γκολ. Ο Καρλίτος εξιλεώθηκε από το χαμένο πέναλτι και με πλασέ, ύστερα από σέντρα του Μαουρίτσιο, από τη μεγάλη περιοχή έγραψε το 1-0.

Πλέον το Τριφύλλι είχε διαφορετικό αέρα στο ματς και προσπάθησε να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα. Ομως στο 64′ ο Βόλος έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Δουβίκα, αλλά ο Διούδης μπλόκαρε εύκολα.

Στο 68′ ο Μόλο, μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, μπήκε στο παιχνίδι και αμέσως πήγε στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής. Λίγα λεπτά αργότερα (73′) ο Χατζηγιοβάνης κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, με τον Καρλίτος να το κάνει απευθείας, αλλά ο Γκαραβέρης μπλόκαρε.

Στο 74′ μπήκε στο παιχνίδι ο πρώην “πράσινος” Σωτήρης Νίνης και με το… καλησπέρα έκανε αισθητή την παρουσία του.

Στο 80′ ο Μακάντα σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 2-0. Ο Ιταλός φορ μπήκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά καθυστέρησε να κάνει το σουτ και οι αμυντικοί του Βόλου έδιωξαν εύκολα.

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε το δεύτερο γκολ, προκειμένου να “σφραγίσει” τη νίκη, αλλά οι βεβιασμένες προσπάθειες δεν το επέτρεψαν, παρόλο που το ματς ήταν αρκετά ρευστό.

Στα 3 λεπτά των καθυστερήσεων ο Βόλος “πάγωσε” το ματς. Με τέρμα του Μπάρτολο στο 91′ έκανε το 1-1 και αυτό ηταν το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Διούδης, Ζαγαρίτης, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Σάντσες, Μαουρίσιο, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Αϊτορ (68′ Μολό), Καρλίτος (76′ Μπουζούκης), Μακέντα

Βόλος: Γκαραβέλης, Τέκιο (74′ Νίνης), Σάντσες, Κολόμπο, Φεράρι, Μπαριέντος (78′ Μπάρτολο), Ριένστρα, Ουάρντα, Γκουαροτσένα, Μαρτίνες, Δουβίκας

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει