Ενημέρωση με ένα κλικ

Αλλάζει επίπεδο… επιτήρησης από τις 26 Οκτωβρίου το Ηράκλειο

Αλλάζει επίπεδο… επιτήρησης από τις 26 Οκτωβρίου το Ηράκλειο και από την πορτοκαλί κατηγορία που είναι και θα πάει στην κίτρινη κατηγορία, δηλαδή θα βρεθεί στο επίπεδο 2, σύμφωνα με το Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη covid-19.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, λοιπόν, μετά το Σαββατοκύριακο, θα βρίσκεται σε επίπεδο απλής επιτήρησης (2) και όχι αυξημένης (3) που βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Μετά τη σύγχυση των τελευταίων ωρών, καθώς άλλα έλεγε ο ΕΟΔΥ και άλλα το ΦΕΚ, οι ανακοινώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ξεκαθάρισαν την κατάσταση.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς το Ηράκλειο, μετά την αξιολόγηση από την επιτροπή των ειδικών η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, περνάει από την κατηγορία 3 στην κατηγορία 2 (κίτρινο χρώμα στον χάρτη), άρα δεν θα ισχύσει η απαγόρευση της κυκλοφορίας τις μεταμεσονύκτιες ώρες (00:30 – 05:00), ούτε η υποχρεωτική χρήση μάσκας, τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Η επιτροπή των επιδημιολόγων αποφάσισε ότι εκτός από την Περιφεριακή Ενότητα Ηρακλείου, από την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου το επίπεδο συναγερμού μειώνεται και στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Καρδίτσας, Λέσβου, Μυκόνου, Πέλλας και Σάμου που ήταν στο επίπεδο 3.

ΠΗΓΗ: cretapost.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει