Ενημέρωση με ένα κλικ

Ρόδος: Ομόφωνα αθώοι δύο κατηγορούμενοι για ομαδικό βιασμό Αγγλίδας

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν χθες και με πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, 23χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής και 25χρονος Ροδίτης οι οποίοι κατηγορούνταν για τον ομαδικό βιασμό 29χρονης Αγγλίδας, πριν από τρία χρόνια στο νησί της Ρόδου.

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί στις 5 Οκτωβρίου αλλά τελικά το δικαστήριο διέκοψε για χθες,  οπότε και το απόγευμα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, εξέδωσε την απόφασή του.

Συγκεκριμένα, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Άκη Δημητριάδη και Δημήτρη Δημητριάδη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω υιοθέτηση την πρόταση της κας Εισαγγελέως, σύμφωνα με την οποία «δεν συντελέστηκε η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος» και έτσι οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι.

Αλλά και οι ίδιοι ενώπιον του δικαστηρίου αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονταν και ισχυρίστηκαν πως ό,τι έγινε, συνέβη με τη θέληση και τη συναίνεση της 29χρονης Αγγλίδας.
Συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας παραστάθηκε η κα Ανθούλα Καραολάνη.
Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε η αλλοδαπή σε βάρος των δύο ανδρών, τους οποίους και κατηγόρησε ότι την ανάγκασαν να συνευρεθεί ερωτικά μαζί τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, η 29χρονη γνωριζόταν και διατηρούσε σχέση με τον 23χρονο αλλοδαπό από την Αλβανία. Έτσι ξημερώματα της Κυριακής 30 Ιουλίου 2017 αφού τελείωσε τη δουλειά της σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου απασχολείται μετέβη στο άλλο αντίστοιχο κατάστημα όπου εργάζεται ο 23χρονος και τον περίμενε να τελειώσει τη δουλειά του. Ακολούθως μαζί με τον 25χρονο Ροδίτη πήγαν για φαγητό και στη συνέχεια κατέληξαν στο δωμάτιο όπου διαμένει ο 23χρονος αλλοδαπός όπου και συνευρέθηκαν ερωτικά.

Το πρωί η 29χρονη Αγγλίδα κατήγγειλε στην αστυνομία ότι οι δύο άνδρες την εξανάγκασαν παρά τη θέλησή της να κάνουν έρωτα με αποτέλεσμα τη σύλληψή τους.
Σε βάρος του 25χρονου και του 23χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη, ενώ από την πρώτη στιγμή και οι δύο αρνούνταν τα όσα τους καταλογίζονταν και δήλωναν ότι η ερωτική πράξη έγινε με τη θέληση της 29χρονης Αγγλίδας, η οποία στη συνέχεια τους κατήγγειλε για να τους εκδικηθεί.

Ειδικότερα, οι δύο απολογούμενοι στον ανακριτή Ρόδου αρνήθηκαν την κατηγορία που τους βαραίνει ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκαν και την ιατροδικαστική έκθεση σύμφωνα με την οποία δεν υπήρξε βιασμός αλλά «φυσιολογική ερωτική συνουσία»!
Πιο συγκεκριμένα, ο 23χρονος αλλοδαπός είχε πει μεταξύ άλλων πως διατηρούσε ερωτική σχέση με την καταγγέλλουσα για περίπου τρεις εβδομάδες και μάλιστα η 29χρονη φέρεται να τον πίεζε να σοβαρέψουν τη σχέση τους αυτή (υπήρχαν και σχετικές συνομιλίες στο διαδίκτυο τις οποίες προσκόμισε ο 23χρονος), κάτι το οποίο εκείνος δεν επιθυμούσε.

Ο αλλοδαπός τόνισε ότι της είχε πει πως δεν επιθυμεί τη σχέση τους γιατί είχε μάθει ότι η αλλοδαπή είχε παρελθόν με άνδρες στη Λίνδο και ότι έπινε πολύ. Η 29χρονη τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα πίνει και ότι δεν υπάρχει άλλος που να ενδιαφέρεται και έτσι ο 23χρονος σκέφθηκε να της δώσει μία ευκαιρία. Έτσι την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 πήγε η 29χρονη Αγγλίδα στο κατάστημα όπου εργαζόταν ο 23χρονος και στο οποίο βρισκόταν και ο 25χρονος που τον φιλοξενούσε.

Καθώς ο 23χρονος εργαζόταν, η αλλοδαπή με τον 25χρονο πήγαν για φαγητό και μετά επέστρεψαν και περίμεναν και τον 23χρονο να τελειώσει τη δουλειά του.

Όλη την ώρα η 29χρονη μιλούσε και γελούσε με τον 25χρονο, και όταν κάποια στιγμή ο 23χρονος της πρότεινε να πάνε στο δωμάτιό του αλλά να είναι μαζί τους και ο φίλος του, εκείνη δέχτηκε. Ο 23χρονος είχε τονίσει επίσης πως ξαφνιάστηκε τόσο που την ρώτησε για δεύτερη φορά και η αλλοδαπή απάντησε και πάλι θετικά. Πράγματι και οι τρεις πήγαν στο δωμάτιο όπου η 29χρονη – σύμφωνα πάντα με τις απολογίες- έκανε ντους και εν συνεχεία είχε ερωτική επαφή αρχικά με τον 23χρονο και εν συνεχεία με τον 25χρονο.

Και οι δύο άνδρες δήλωσαν στον ανακριτή πως μετά την ολοκλήρωση της πράξης η διάθεση της 29χρονης ήταν πολύ ευχάριστη. Στη συνέχεια ο 23χρονος αλλοδαπός την μετέφερε με το όχημά του στο σπίτι όπου διέμενε η κοπέλα και στη διαδρομή του είπε: «δεν το πιστεύω αυτό που έγινε σήμερα» χαμογελώντας. Τότε ο 23χρονος της απάντησε ότι και εκείνος δεν το πιστεύει ακόμα και ότι μάλλον είναι αλήθεια αυτά που λένε για εκείνην αφού δεν διαπίστωσε να την πείραξε το γεγονός ότι ήταν δύο άνδρες μαζί της.

Ο ίδιος μάλιστα είχε δηλώσει στον ανακριτή πως συνεχίζοντας της είπε: «Πώς θες να έχουμε σοβαρή σχέση;» και εκείνη τότε σοβαρεύτηκε και άρχισε να κλαίει. Ο 23χρονος την άφησε στο σπίτι της και λίγες ώρες αργότερα, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Οι δύο κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν πως η καταγγελία έγινε από την 29χρονη αφενός διότι την απέρριψε ο 23χρονος και αφετέρου για να δικαιολογηθεί στη θεία της, ενώ τόνισαν πως το δωμάτιο όπου έγιναν οι πράξεις είναι μόλις 20 τ.μ. και η όποια αντίδραση (που δεν υπήρξε από πλευράς καταγγέλλουσας) ή θόρυβος (εάν καλούσε σε βοήθεια) θα ακουγόταν από τους περιοίκους.

Τέλος,  είχαν αναφερθεί και στην ιατροδικαστική έκθεση η οποία και αποδεικνύει τους ισχυρισμούς τους, ότι δηλαδή όλα έγιναν με τη θέληση της 29χρονης αλλοδαπής.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 23χρονος και ο 25χρονος είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

ΠΗΓΗ: rodiaki.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει