Ενημέρωση με ένα κλικ

Βαρβιτσιώτης: “Οι ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια παραβιάζουν την τελευταία απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου”

O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open TV αναφέρθηκε στη διαφορά που υπάρχει με την Τουρκία.

«Με την τελευταία απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναγνωρίζεται ως μόνη διαφορά μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Αυτό είναι το μοναδικό θέμα συζήτησης των διερευνητικών επαφών».

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι “για τα συμπεράσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με την Τουρκία, αναδείχθηκε το γεγονός ότι συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά αναφορά για το θέμα των Βαρωσίων, στην Αμμόχωστο. Μάλιστα, ότι οι τελευταίες ενέργειες της Άγκυρας για το άνοιγμα των Βαρωσίων παραβιάζουν αυτή τη συμφωνία”.

Υπογράμμισε ακόμη πως δεν υπάρχει καμιά ρωγμή στο μέτωπο Ελλάδος – Κύπρου.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο ζήτημα των κυρώσεων της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία υποστηρίζοντας πως “οι κυρώσεις πρέπει να είναι ο μοχλός πίεσης, ώστε η Τουρκία να σταματήσει τις μονομερείς προκλητικές ενέργειες και όχι η τιμωρία”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More