Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: 254 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας

Σε 44.107 ελέγχους πραγματοποίησε η Αστυνομία σε όλη την επικράτεια, για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού, όπου σημειώθηκαν 17 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Πιο συγκεκριμένα υπήρξαν 14 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε 4 καταστήματα, σε Θεσσαλονίκη, Πελοπόννησο, Κρήτη και Θεσσαλία.

Επίσης σε 3 καταστήματα καταβλήθηκε πρόστιμο για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες (2) στην Αττική και (1) στην Κρήτη.

Παράλληλα οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν σε επιβολή διοικητικού προστίμου σε ένα άτομο. για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Επίσης 254 παραβάσεις υπήρξαν για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(49) στην Κεντρική Μακεδονία,
(38) στη Στερεά Ελλάδα,
(36) στη Θεσσαλονίκη,
(29) στα Ιόνια Νησιά,
(20) στην Αττική,
(19) στο Βόρειο Αιγαίο,
(14) στη Θεσσαλία,
(12) στη Δυτική Ελλάδα,
(11) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(11) στην Κρήτη,
(10) στην Πελοπόννησο και
(5) στην Ήπειρο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει