Ενημέρωση με ένα κλικ

Βατόπουλος: “Η ανεξέλεγκτη αύξηση των κρουσμάτων θα φέρει lockdown”

Για την έξαρση του κορονοϊού στην Αθήνα αναφέρθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, όπου σε συνέντευξη που έδωσε στην πρωινή εκπομπή του “ΟΡΕΝ” και επεσήμανε πως τα νέα μέτρα θα λειτουργήσουν, ώστε να μη φτάσουμε στο σημείο του lockdown. «Ελπίζουμε ότι τα νέα μέτρα θα είναι αρκετά για να περιοριστεί ο ιός και να αποφύγουμε νέο lockdown».

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα τα οποία ισχύουν από το Σάββατο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι είναι περισσότερα από ότι καταλαβαίνει ο μέσος άνθρωπος. Νομίζω ότι τα μέτρα είναι αρκετά έντονα για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Το θέμα είναι η εφαρμογή τους, να πειθαρχήσει ο κόσμος. To αποτέλεσμα των τωρινών μέτρων θα φανεί μετά από 10 ημέρες».

Για τη σημαντικότητα της χρήσης της μάσκας σημείωσε: «Η μάσκα είναι βασικό εργαλείο σε αυτή τη φάση, είναι οικονομική λύση και δεν επηρεάζει την υγεία μας όταν τη φοράμε».

Νέο συναγερμό σύμφωνα με τον καθηγητή θα σήμανε η ανεξέλεγκτη αύξηση των κρουσμάτων, δηλαδή ένας διπλασιασμός τους σε 4-5 μέρες ή η ανεξέλεγκτη αύξηση στις διασωληνώσεις. «Η πρόληψη είναι σημαντική. Επενδύοντας σε αυτή ελπίζω ότι δεν θα έχουμε πολλούς ασθενείς και διασωληνωμένους».

Για το αν το σύστημα Υγείας της χώρας αντέχει σημείωσε ότι γίνεται τεράστια προσπάθεια: «Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι στο τέλος του έτους φεύγει η τελευταία γενιά γιατρών του ΕΣΥ που διορίστηκαν τη δεκαετία ’80 – ’90. Οι πρώτοι γιατροί του ΕΣΥ θα βγουν στη σύνταξη».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει