Ενημέρωση με ένα κλικ

Προσποιούνταν ότι ήταν αστυνομικοί και έκλεβαν σπίτια

Σπείρα κλεφτών, που προσποιούνταν του αστυνομικούς, εξάρθρωσε Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα 3 άτομα πήγαν σε σπίτι στην Κηφισιά. Αφού του δήλωσαν ότι είναι αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας που ερευνούν εμπλοκή συγγενικού του προσώπου σε παράνομες δραστηριότητες, εισήλθαν στην οικία για «έρευνα».

Έτσι κατάφεραν να του κλέψουν χρήματα, λίρες και τιμαλφή, συνολικής αξίας περίπου (60.000) ευρώ.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής συνελήφθησαν 3 άτομα, οι οποίοι προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, εισήλθαν σε οικία ημεδαπού στην Κηφισιά και αφαίρεσαν χρήματα και τιμαλφή.

Οι τρεις δράστες, προσέγγισαν τον παθόντα έξω από την οικία του και αφού του δήλωσαν ότι είναι αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας που ερευνούν εμπλοκή συγγενικού του προσώπου σε παράνομες δραστηριότητες, εισήλθαν στην οικία για «έρευνα».

Την ιδιότητα του αστυνομικού δήλωσαν επιπλέον και σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που μετέβησαν στο σημείο, επιδεικνύοντας μάλιστα δελτία ταυτότητας που προσομοίαζαν με υπηρεσιακά.

Όπως προέκυψε στη συνέχεια, αφαίρεσαν από την οικία χρήματα, λίρες και τιμαλφή, συνολικής αξίας περίπου (60.000) ευρώ.

Ακολούθησαν συστηματικές έρευνες και άμεσα επετεύχθη η σύλληψη ενός από τους δράστες στη Νίκαια και το μεσημέρι των άλλων δύο σε Ελευσίνα και Μάνδρα.

Βρέθηκε, μεταξύ άλλων, μέρος των κλοπιμαίων, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων. Κατασχέθηκε ακόμα όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες και μπλούζα αστυνομικού που βρέθηκε εντός του οχήματος.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More