Ενημέρωση με ένα κλικ

Ξεκινά έρευνες το Oruc Reis

Την ώρα που το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δίνει εικόνα αποκλιμάκωσης στην περιοχή μεταξύ Ρόδου-Καστελόριζου, η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον με μήνυμα της στο twitter, ανακοινώνει έναρξη σεισμικών ερευνών από το «Oruc Reis».

Η τουρκική πρεσβεία εγκαλεί την Ελλάδα ότι προσποιείται ότι η περιοχή των ερευνών βρίσκεται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων «σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τις μαξιμαλιστικές επιδιώξεις της, που στηρίζονται στο Καστελόριζο», ενώ σημειώνει ότι η ύπαρξη θαλάσσιας ζώνης στο νησί «είναι απαράδεκτη. Η μαξιμαλιστική επιδίωξη της Ελλάδας είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο».

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο tweet, «η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα όπως προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο».

Ο Ερντογάν, μετά το σόου στην Αγία Σοφία, δήλωσε στο περιθώριο εγκαινίων ενός αυτοκινητοδρόμου: «Προειδοποιούμε ανοιχτά όλους όσους μιλούν και συμπεριφέρονται εναντίον της χώρας μας με τρόπο που δεν αρμόζει με την πολιτική, την διπλωματία, την καλή πρόθεση και την λογική: Αν λάβετε το τίμημα που έχουμε πληρώσει, ορίστε, βγείτε στο πεδίο. Αν δεν έχετε τέτοιο σκοπό, τότε το συντομότερο αρχίστε τις διαπραγματεύσεις».

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει