Ενημέρωση με ένα κλικ

Αύξηση νεκρών στην Ισπανία, 324 εντός 24ωρου

Αύξηση θανάτων σημειώνεται στην Ισπανία εξαιτίας του κορονοϊού, με το σύνολο να αγγίζει τους 1.326 από τους 1.002 χθες Παρασκευή.

Ταυτόχρονη αύξηση παρουσίασαν και τα κρούσματα καθώς σημειώθηκαν 24.926 κρούσματα έναντι, 19.980, χθες. Σε απολύμανση των μεγαλύτερων αεροδρομίων και λιμανιών της προέβη η Ισπανία, καθώς και γηροκομείων και φυλακών, με την συμμετοχή 2.640 μελών των ενόπλων δυνάμεων, με ανακοίνωση του αρχηγού του γενικού επιτελείου στρατού Μιγκέλ Ανχελ Βιλαρόγια.

Την ίδια στιγμή οι αρχές έχουν προβεί στην σύλληψη 55 ατόμων για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων. Ο αρχηγός επιχειρήσεων της αστυνομίας ανέφερε αύξηση των περιπτώσεων και προειδοποίησε ότι στο εξής θα υπάρχει μηδενική ανοχή. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ελικόπτερο της αστυνομίας εντόπισε γιορτή οργανωμένη από νέους σε ακατοίκητη περιοχή. Τα περιοριστικά μέτρα στην Ισπανία απαγορεύουν την κυκλοφορία στον γενικό πληθυσμό εκτός αν πρόκειται για προμήθεια τροφής, φαρμάκων ή μετακινήσεις σε εργασία.

Παρά την εθνική τραγωδία που βιώνει τις τελευταίες ημέρες η Ισπανία, μια αισιόδοξη είδηση αλλάζει χροιά στην ατμόσφαιρα των τελευταίων εβδομάδων. Η είδηση αφορά ένα πολύ γρήγορο τεστ διάγνωσης, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του ισπανικού υπουργείου Υγείας, το τεστ δύναται να είναι διαθέσιμο μέχρι και αυρίο.

Ταυτόχρονα, σε ανακοίνωση προέβη και η πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη, απευθυνόμενη στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ισπανία, κυρίως φοιτητές Erasmus και τουρίστες, και οι οποίοι έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον τους για επιστροφή στην Ελλάδα και έχουν καταγραφεί στους καταλόγους που έχει καταρτίσει. Η ανακοίνωση αφορά την οργάνωση τριών ειδικών πτήσεων της Aegean Airlines.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει