Ενημέρωση με ένα κλικ

Σύρος πρόσφυγας: “Αν είναι δυνατόν! Δεν βίασα το παιδί μου”

"Ηταν μεγάλο χτύπημα για εμάς. Αν είναι δυνατόν" δηλώνει ο Τζαμάλ

Σοκαρισμένος από τα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες για τον ίδιο αλλά και σύζυγο του εμφανίστηκε στο αποκλεiστικό ρεπορτάζ του Open Tv ο Τζαμάλ, ο Σύρος πατέρας που πρόσφατα έχασε την 11 μηνών κόρη του και βρέθηκε ύποπτος για κακοποίηση του βρέφους.

 

“Ηταν μεγάλο χτύπημα για εμάς. Αν είναι δυνατόν” έλεγα δηλώνει συγκλονισμένος ο πατέρας. “Είναι δυνατόν, 11 μηνών το κοριτσάκι μου, να έλεγαν ότι το βίασα; Δεν πίστευα στα αυτιά και στα μάτια μου” δήλωσε στο Open ο Σύρος, αποκαλυπτονας ότι η γυναίκα του “πληγώθηκε ψυχικά”.

Την ίδια στιγμή, με μεγαλείο καρδιάς, ο πρόσφυγας από την Συρία κάνει αποδεκτή την συγνώμη όσων βιάστηκαν να τον κατηγορήσουν για κάτι το οποίο δεν είχε κάνει. «Δέχομαι τη συγγνώμη χωρίς καμία αμφιβολία. Ηδη τους έχω συγχωρέσει για ό,τι κακό μου έχουν προξενήσει οι εσφαλμένες γνωματεύσεις του ιατροδικαστή” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο 23χρονος Τζαμάλ και η γυναίκα του Ιραουάν δεν ξεχνάνε και τις εικόνες εξαθλίωσης που συνάντησε ερχόμενος στην Ελλάδα. Συνθήκες απόλυτης ντροπής στοιχειώνουν ακόμα το μυαλό του Τζαμάλ, ο οποίος ήρθε στη χώρα μας το 2018, αφήνοντας πίσω την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας.

«Οταν φτάσαμε στη Μυτιλήνη, μας έβαλαν στον καταυλισμό της Μόριας. Εκεί ήταν πάρα πολύ δύσκολες οι συνθήκες. Οι πρόσφυγες, ο κόσμος, ήταν στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, ήταν πάρα πολύ άσχημες οι συνθήκες. Αγρίμια, έτσι μας έλεγαν. Ηταν κόλαση! Η Μόρια ήταν κόλαση!», τόνισε.

Ο Τζαμάλ επιθυμεί αυτό που επιθυμούσε και τότε, όταν άφησε πίσω την πατρίδα του: να συνεχίσει να ονειρεύεται και να μπορεί να περιβάλλει με ασφάλεια την οικογένειά του.

Δείτε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του OPEN TV

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει