Ενημέρωση με ένα κλικ

Αυτά είναι τα κορυφαία οφέλη της πιπεριάς για την υγεία

Τα οφέλη της κόκκινης πιπεριάς

Θρεπτική και υγιεινή επιλογή αποτελούν οι κόκκινες πιπεριές, καθώς συνδυάζουν πλούτο βιταμινών και μετάλλων με χαμηλές θερμίδες.

Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Λάρα Γουίτσον από την Cleveland Clinic του Οχάιο, ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές παρέχει μόνο 46 θερμίδες και περιέχει 3 γραμμάρια φυτικών ινών.

Περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β6, φολικό οξύ (βιταμίνη Β9), βιταμίνη Ε, κάλλιο και μαγγάνιο.

Τα οφέλη της κόκκινης πιπεριάς

Η κόκκινη πιπεριά έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, καθώς περιέχει βήτα-κρυπτοξανθίνη, μια ένωση που το σώμα μας μετατρέπει σε βιταμίνη Α.

Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι τροφές πλούσιες σε βήτα-κρυπτοξανθίνη μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου της ουροδόχου κύστης , των πνευμόνων και του παχέος εντέρου.

Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν ανθοκυανίνες (τις φυσικές ενώσεις που τους δίνουν το κόκκινο χρώμα τους). Αυτές οι χρωστικές ουσίες μπορεί να ασκούν προστατευτική επίδραση στα κύτταρα του εγκεφάλου και στις γνωστικές ικανότητες.

Σύμφωνα με την διαιτολόγο, τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στο συγκεκριμένο λαχανικό θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από τον πόνο στις αρθρώσεις.

«Περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, η οποία θεραπεύει και αναζωογονεί τους ιστούς, συμπεριλαμβανομένου του χόνδρου», εξηγεί η κυρία Γουίτσον.

Οι κόκκινες πιπεριές είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του εντέρου.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com