Ενημέρωση με ένα κλικ

Απρόβλεπτος ο Αύγουστος, “Θα βρέξει ή δε θα βρέξει” – Διαφωνία μετεωρολόγων

Οι μισοί μιλούν για καύσωνα και οι άλλοι για σχετικά υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή με έντονες βροχές..

Διχασμένοι δείχνουν να είναι οι μετεωρολόγοι και οι διαφωνίες “πάνε και έρχονται.. “σχετικά με την πρόγνωση των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν τον Αύγουστο. Αρχικά έκαναν λόγο για συνθήκες καύσωνα με 40άρια, τώρα λένε όχι στον καύσωνα και ναι στις έντονες βροχές..

Με αιχμές για τους “συναδέλφους “ η νέα ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος για το κύμα καύσωνα που ακούγεται να εμφανιστεί στη χώρα στις αρχές του μήνα..

Κανένα κύμα καύσωνα δεν αναμένεται στις αρχές Αυγούστου, αναφέρει στην ανάρτησή του

Και τώρα, ο καιρός» - Fosonline

Μέχρι και αύριο Πέμπτη θα σημειώνονται ήπιες θερμοκρασίες, κοντά στους 34-36°C για τα περισσότερα τμήματα. Από την Παρασκευή θα εξασθενήσουν οι άνεμοι και θα ξεκινήσει πάλι η άνοδος του υδραργύρου.

Το Σαββατοκύριακο θα είναι ζεστό, όχι όμως με ακραίες θερμοκρασίες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στην Αθήνα δεν θα ξεπεράσει η θερμοκρασία τους 38°C. Τοπικά 40-41°C θα φτάσει μόνο στην Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στη Φθιώτιδα και στη Βοιωτία. Όμως, αυτή η καιρική εξέλιξη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καύσωνας

Από τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, ο υδράργυρος θα υποχωρήσει πάλι λόγω της νέας ενίσχυσης του μελτεμιού. Θα υποχωρήσει στα επίπεδα των 36-37°C ενώ στη συνέχεια, σε βάθος χρόνου θα ανέβει λίγο παραπάνω, όχι όμως σε επίπεδα καύσωνα τουλάχιστον μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Για τα τέλη του πρώτου δεκαημέρου του Αυγούστου, δεν μπορεί κανείς να βγάλει ασφαλή καιρικά συμπεράσματα από τώρα, δηλαδή για τις ημερομηνίες 8,9 και 10 Αυγούστου, καταλήγει ο Γιάννης Καλλιάνος

Από την άλλη ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του στα social media, ενημέρωσε πως η ζέστη θα “επιμείνει”, παρότι σε αρκετές περιοχές σημειώθηκε μία πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας τις προηγούμενες ημέρες.

“Παρά την πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας στην Αθήνα ο υδράργυρος σε γενικές γραμμές τις επόμενες μέρες διατηρείται σε επίπεδα κατά 5 περίπου βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Γενικότερα όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε όλη τη Βαλκανική διατηρούνται οι θερμοκρασίες τουλάχιστον κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά επίπεδα με μέσες μέγιστες τιμές περί τους 38 °C”, ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε πως η τρέχουσα εβδομάδα έχει μεν ζέστη αλλά όχι συνθήκες καύσωνα, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για βροχές που μπορεί να δημιουργήσουν και προβλήματα

Καιρός: Γενικά αίθριος με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας - Οικονομικός Ταχυδρόμος - ot.gr

“Δε νομίζω ότι έχει υπάρξει άλλο καλοκαίρι που να έχει χρησιμοποιηθεί τόσο πολύ ο όρος “καύσωνας”.

Γενικά αίθριος καιρός θα είναι ο καιρός σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών αναμένονται το πρωί στο νότιο τμήμα της κεντρικής Μακεδονίας και στην ανατολική Θεσσαλία και το μεσημέρι στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 12 έως 35-36, στη Θεσσαλία από 13 έως 36, στην Ήπειρο από 15 έως 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 14 έως 36 βαθμούς, στα Επτάνησα από 19 έως 35 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 19 έως 30-32 βαθμούς (τοπικά στη Νότια Κρήτη έως 34-35 βαθμούς), ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει