Ενημέρωση με ένα κλικ

Η Άννα Διαμαντοπούλου ανακοινώνει την 8η υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Η πρώην υπουργός και Επίτροπος στην EE, Άννα Διαμαντοπούλου, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το μεσημέρι, μεταξύ 12 και 2, την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Η υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ είναι η όγδοη μέχρι στιγμής, μετά των Ανδρουλάκη, Δούκα, Γερουλάνου, Αποστολάκη, Κατρίνη, Γιαννακοπούλου, Κανελλάκη.

Η πρώην υπουργός και επίτροπος θα εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους πήρε αυτή την απόφαση, προτάσσοντας το επιχείρημα ότι ο επόμενος επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι πρωθυπουργήσιμος.

Η Άννα Διαμαντοπούλου έχει συνομιλήσει με τρεις πρώην προέδρους του κόμματος, τον Κώστα Σημίτη, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Πληροφορίες αναφέρουν πως της ευχήθηκαν καλή επιτυχία, ωστόσο δεν αναμένεται να στηρίξουν εμφανώς κάποιον υποψήφιο.

Προ ημερών η κ. Διαμαντοπούλου μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ με το θέμα ηγεσίας που έχει προκύψει και τις εσωκομματικές εκλογές, τονίζοντας μάλιστα πως δεν θα είναι απούσα.

«Η διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ είναι η πιο κρίσιμη από την κρίση και μετά, γιατί όλο το πολιτικό σύστημα ρευστοποιείται. Δηλαδή, η ΝΔ μετά από έναν πενταετή κύκλο, που δείχνει ότι κλείνει και σε πολλές πλευρές και δεν υπάρχει το αφήγημα που σε μεγάλο βαθμό έχει επικοινωνιακά χαρακτηριστικά».

Μιλώντας για το πρόσωπο που πρέπει να ηγηθεί, έκανε λόγο για «κάποιον που πρέπει να μπει μπροστά και να εμπνεύσει τον κόσμο, να δώσει τα εχέγγυα τι έχει κάνει και τι θα κάνει».

Μάλιστα,  ισχυρίστηκε πως «υπάρχει χρόνος να αντιστραφεί το πολιτικό σκηνικό».

 

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει