Ενημέρωση με ένα κλικ

Η Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου στο πλευρό του Γιώργου Παπαδάκη μετά το «διαζύγιο»

Μετά το τηλεοπτικό «διαζύγιο» και την αποχώρηση της Μαρίας Αναστασοπούλου από τον ΑΝΤ1, Το νέο κορίτσι που θα βρίσκεται στο πλευρό του Γιώργου Παπαδάκη την καινούργια σεζόν, δεν είναι άλλη από την γνωστή Θεσσαλονικιά ρεπόρτερ Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου.

“Κλείνει” η ομάδα του Γιώργου Παπαδάκη στο “Καλημέρα Ελλάδα” για τη νέα σεζόν, μετά την αποχώρηση της Μαρίας Αναστασοπούλου από την εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Γιώργος Γρηγοριάδης και η Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου θα είναι οι νέοι συνπαρουσιαστές που θα τον πλαισιώνουν.

Ποια είναι η Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου
Πόσα χρόνια είσαι ρεπόρτερ;

Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, εργάζομαι ως δημοσιογράφος και έχω συμπληρώσει ήδη (δίχως να το έχω συνειδητοποιήσει ουσιαστικά), δυο δεκαετίες στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας στη Βόρεια Ελλάδα.

Μου αρέσει πολύ η άμεση επαφή με τον κόσμο και η τριβή με τα γεγονότα όταν αυτά συμβαίνουν.

Βέβαια δεν έχω εργαστεί μόνο ως ρεπόρτερ, έχω παρουσιάσει την επιχειρηματική εκπομπή “They made it”, έχω εργαστεί σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και έχω ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ, καλύπτω θέματα κοινωνικού περιεχομένου για το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και έχω διδάξει σε ιδιωτική σχολή Δημοσιογραφίας.

Όλα αυτά τα χρόνια ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή σου σε ρεπορτάζ;

Ένα πρωινό στο κέντρο της πόλης, αφού ολοκλήρωσα τη σύνδεση μου με την εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, με πλησίασε μια ηλικιωμένη γυναίκα περίπου 85 ετών και μου έδωσε ένα σταυρουδάκι. Είχε διανύσει τη μισή πόλη με ταξί για να μου το προσφέρει. Καθημερινά μου είχε πει ότι πίναμε μαζί το καφεδάκι και με θεωρούσε πλέον δικό της άνθρωπο. Έχουν περάσει επτά χρόνια από τότε και πάντα το έχω μαζί μου. Θεωρώ ότι αυτή είναι η καλύτερη στιγμή μου στη δημοσιογραφία. Αποτυπώνει την αμεσότητα της τηλεόρασης και τη μεγάλη ευθύνη που φέρει κάθε δημοσιογράφος που καθημερινά μπαίνει στα σπίτια του κόσμου.

Οι δυσκολότερες ώρες που έζησα, ήταν όταν κάλυπτα τα δυο μεγάλα τροχαία δυστυχήματα που έχασαν τη ζωή τους μαθητές από τη Φαρκαδόνα και το Μακρυχώρι. Δε θα ξεχάσω πόσο δύσκολο ήταν να σταθούμε όρθιοι στα πόδια μας, όταν αντικρίζαμε τους γονείς αυτών των παιδιών. Και βέβαια η υπόθεση Άλεξ, που πήγα για μια απευθείας σύνδεση στη Βέροια και έμεινα εκεί δυόμιση μήνες.

Σκέφτεσαι να κάνεις μεταγραφή στην Αθήνα;

Τίποτα δεν αποκλείω! Δεν ήταν εφικτό να δεχτώ κάποιες προτάσεις που μου έχουν γίνει στο παρελθόν για προσωπικούς λόγους, ωστόσο ανήκω στην ομάδα των ατόμων που ποτέ δεν λένε ποτέ…

Αν γυρνούσες στον χρόνο πίσω και συναντούσες την Αλεξάνδρα, θα την συμβούλευες να γίνει ρεπόρτερ ή θα την απέτρεπες;

Μου αρέσουν παρά πολύ οι τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά όσο και αν το σκέφτομαι, την ευελιξία, το ενδιαφέρον και την κοινωνική επαφή που μου προσφέρει η δημοσιογραφία δύσκολα θα μπορούσε να μου την πάρει κάποιο άλλο επάγγελμα.

Πες μας πέντε πράγματα Θα πρέπει να ξέρουμε για σένα…

1.Κοιμάμαι με τις κότες και ξυπνάω καθημερινά στις 4:00πμ. Όσο ελεύθερο χρόνο διαθέτω θέλω να τον αφιερώνω στην οικογένεια μου, στα παιδιά και στο σκυλάκι μας τη Joy.

2.Είμαι μέλος της Axion Hellas και κάθε χρόνο πραγματοποιούμε αποστολές κατά τη διάρκεια των οποίων προσφέρουμε τη βοήθεια μας στους κατοίκους της ακριτικής νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας.

3.Λατρεύω τα ταξίδια στην Ευρώπη και είμαι ένθερμη υποστηρίκτρια της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας μας.

4.Μια από τις κύριες διασκεδάσεις μου είναι να παίζω επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής με τους φίλους μου. Θέλω πάντα να κερδίζω…

5. Είμαι υποστηρίκτρια της δια βίου μάθησης, μου αρέσει να επεκτείνω συνεχώς τις γνώσεις μου. Έχω ολοκληρώσει πριν από λίγο χρονικό διάστημα το δεύτερο μεταπτυχιακό μου στη Σύγχρονη Δημοσιογραφία και έπεται συνέχεια. 

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει