Ενημέρωση με ένα κλικ

“Είστε υπόλογοι απέναντι στον κλάδο”

Επιστολή στην ΕΣΗΕΑ και πιο ειδικά στον Πρόεδρο και της ΓΓ της Ένωσης Συντακτών απέστειλαν οι δημοσιογράφοι Γιώργος Βότσκαρης και Νίκος Καρούτζος, για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο στιγματίζει τον κλάδο της δημοσιογραφίας.

Συγκεκριμένα ανέφεραν: “Έστω και την ύστατη στιγμή σας καλούμε να σοβαρευτείτε και να σταματήσετε να ντροπιάζετε την ιστορική μας Ένωση. Επιτέλους σταματήστε να δίνετε διαπιστευτήρια στην Κουμουνδούρου και κάντε πρώτο μέλημα της Ένωσής μας την υπεράσπιση των δημοσιογράφων.”

“Αναλυτικά:

Προς την Πρόεδρο και το ΓΓ της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και Σταύρο Κάπακο
Και τους λοιπούς της πλειοψηφίας Άρια Αγάτσα Μάκη Διόγο Αγγελική Γυπάκη Μάχη Νικολάρα

Καταφέρατε το πρωτοφανές. Να έχετε νομιμοποιήσει το ΣΥΡΙΖΑ να στιγματίζει ένα ολόκληρο κλάδο, του οποίου η συντριπτική πλειοψηφία πένεται λαμβάνοντας μισθούς κάτω από τα όρια της φτώχειας ή βιώνει την ανεργία, ότι χρηματίζεται. Δεν είχατε καν το θάρρος, όταν τους συναντήσατε φιλοξενώντας τους στην ΕΣΗΕΑ, να υψώσετε το ανάστημά σας και να ζητήσετε να αποσυρθεί το πρώτο επονείδιστο σποτ.

Είστε υπόλογοι απέναντι στον κλαδο, γιατί τότε όχι μόνο δεν ακούσατε αυτά που είπαμε αλλά κατά τη συνήθη σας πρακτική μας ειρωνευτήκατε. Είχαμε επισημάνει ότι το πρώτο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που η πλειοψηφία των έξι δεν ζήτησε ποτέ επίσημα να αποσυρθεί, ανοίγει το ασκό του Αιόλου και δημιουργεί υπόβαθρο εφαρμογής αντιδημοκρατικών πρακτικών σε βάρος των συναδέλφων.

Τότε με ειρωνικό τρόπο ανακαλύψατε καινοφανείς θεωρίες όπως για παράδειγμα ότι τώρα υπάρχει παντού στο διαδίκτυο αλλά και ταυτιστήκατε με προσβλητική και επαίσχυντη δήλωση του Σταύρου Καπάκου ότι αυτός δεν έχει ζητήσει να αποσυρθεί το σποτ συμφωνώντας με τον τρόπο ότι οι δημοσιογράφοι χρηματίζονται. Είχαμε απαιτήσει να ζητηθεί συγνώμη γιατί προσβάλει χιλιάδες συναδέλφους, αλλά εσείς η πλειοψηφία των έξι σφύριζατε κλέφτικα. Ακολούθησε δεύτερο βίντεο και τότε απλά ακούσαμε την δικαιολογία δεν το έχουμε δει και μετά απλά … δεν το συζητήσατε.

Φτάσαμε σε ένα ακόμα σποτ, σήμερα, πιο προσβλητικό και φαίνεται ότι η κατρακύλα δεν έχει τέλος. Έστω και την ύστατη στιγμή σας καλούμε να σοβαρευτείτε και να σταματήσετε να ντροπιάζετε την ιστορική μας Ένωση. Επιτέλους σταματήστε να δίνετε διαπιστευτήρια στην Κουμουνδούρου και κάντε πρώτο μέλημα της Ένωσής μας την υπεράσπιση των δημοσιογράφων.

Γιώργος Βότσκαρης
Νίκος Καρούτζος
ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει