Ενημέρωση με ένα κλικ

ΕΤΙΤΑ: Η προσπάθεια εκφοβισμού δεν θα περάσει

«Η διοίκηση του Alpha προχώρησε σε ιδιότυπο λοκ άουτ»

«Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η εργοδοσία του Alpha, προσπάθησε να αντιμετωπίσει την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στη στάση εργασίας, με απειλές και απεργοσπαστικούς μηχανισμούς» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΤΙΤΑ.

Μετά την 4ωρη στάση εργασίας στον Alpha, στην οποία προσέφυγαν τόσο την Μεγάλη Τρίτη όσο και εχθές Μεγάλη Τετάρτη, για την έμμεση μείωση των τεχνικών, οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως «θα απευθυνθούμε στα αρμόδια αστικά και ποινικά Δικαστήρια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ:

«Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η εργοδοσία του ALPHA, προσπάθησε να αντιμετωπίσει την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στη στάση εργασίας, με απειλές και απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Από νωρίς το πρωί φρόντισε να επανδρώσει το Control με εργαζόμενους της Green Pixel, φέρνοντας κάποιους ακόμα και από το ρεπό τους.

Με νέο e-mail που έστειλαν, λέγοντας ότι: «Όπως αναφέραμε και στη χθεσινή μας ανακοίνωση, η εταιρεία αναμένει από κάθε εργαζόμενο να τηρήσει τους όρους της σύμβασης εργασίας του, αλλά και υπεύθυνη στάση. Δηλώνουμε ότι θα απευθυνθούμε στα αρμόδια αστικά και ποινικά Δικαστήρια για τον καταλογισμό ευθυνών και ξεκαθαρίζουμε ότι η συμμετοχή στις παράνομες κινητοποιήσεις, εκτός των άλλων συνεπειών που προκαλεί, συνιστά και πρόκληση καταγγελίας της σύμβασης εργασίας.» Δεν δίστασαν να απειλήσουν ευθέως τους εργαζόμενους με απόλυση εάν δεν συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις.

«Επιστράτευσαν» και τον τεχνικό διευθυντή να στείλει e-mail στους εργαζόμενους λέγοντας ότι η συμμετοχή στη στάση εργασίας αποτελεί άρνηση εργασίας, υπονοώντας προφανώς ότι αυτό επιφέρει την απόλυση και μάλιστα χωρίς αποζημίωση.

Και πάνω που συζητούσαμε και αναρωτιόμασταν πόσο πιο χαμηλά μπορεί να φτάσει η εργοδοσία; Αφού με τις ενέργειες αυτές, που ουδεμία νομική στήριξη δεν έχουν, καταπατούσαν κατάφωρα το συνταγματικό δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και η πρακτική τους αυτή μας θύμιζε εποχές σκοταδισμού και τρομοκρατίας, όπου η άσκηση του δικαιώματος της απεργίας διώκονταν ποινικά, εκείνοι το «απογείωσαν».

Με τη λήξη της στάσης εργασίας στις 14.00, η εργοδοσία προχώρησε σε ιδιότυπο λοκ άουτ, δεν επέτρεπε στους εργαζόμενους να επιστρέψουν στο χώρο εργασίας τους και να ολοκληρώσουν τη βάρδιά τους, προφασιζόμενη ότι κατά την διάρκεια της στάσης εργασίας και ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε ανοιχτό χώρο έξω από το κτήριο υπήρξε συγχρωτισμός και η είσοδος στο κτήριο θα δημιουργούσε κίνδυνο για τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Αλήθεια υπήρξε συγχρωτισμός σε ανοιχτό εξωτερικό χώρο, με τους εργαζόμενους να τηρούν τις αποστάσεις και δεν υπάρχει στα Control του σταθμού όπου συνωστίζονται 15 εργαζόμενοι σε 20 περίπου τετραγωνικά μέτρα;

Και όταν μετά από αρκετή ώρα διαπραγματεύσεων και πιέσεων αποφάσισαν να επιτρέψουν την είσοδο των εργαζομένων στο χώρο εργασίας, υποχρέωσαν δύο συναδέλφους, από όλους όσους βρίσκονταν έξω κατά την διάρκεια της στάσης, να πάρουν 15 ημέρες άδεια γιατί εκείνοι τελικά ήταν αυτοί που συγχρωτίστηκαν.

Αλήθεια ποιος ήταν αυτός και με ποια μέσα που διαπίστωσε τον συγχρωτισμό των δύο συναδέλφων, με ποιους συγχρωτίστηκαν; Ή μήπως η υποχρεωτική δεκαπενθήμερη άδεια αποτελεί ποινή για τη συμμετοχή στη στάση εργασίας και προειδοποίηση για όλους τους άλλους εργαζόμενους;

Σας δηλώνουμε ότι η προσπάθεια εκφοβισμού δεν θα περάσει.

Συνεχίζουμε ενωμένοι να αντιστεκόμαστε στα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει