Ενημέρωση με ένα κλικ

ΕΡΤ: Συνεργασία με το ΚΚΕ

Συμφωνία ΕΡΤ και «Ριζοσπάστη» για ανταλλαγή οπτικοακουστικού υλικού

Σε συνεργασία με την ΕΡΤ ήρθε το ΚΚΕ, καθώς υπήρξε συμφωνία για μια ανταλλαγή οπτικοακουστικού υλικού.

Το ΔΣ της ΕΡΤ, ύστερα από αίτημα του Κώστα Σταματόπουλου, εκ μέρους του Αρχείου του ΚΚΕ, αποφάσισε ομόφωνα να παραχωρήσει υλικό της ΕΡΤ στον «Ριζοσπάστη».

Το υλικό αφορά πλάνα διάρκειας 8 λεπτών και 20 δευτερολέπτων, για τις σχέσεις ΣυνασπισμούΚΚΕ την περίοδο 1989 – 1991, τις ανατροπές στη Σοβιετική Ένωση, την επίσκεψη του αμερικανού Προέδρου, Μπιλ Κλίντον, στη χώρα και πλανά μετάβασης της Ελλάδας στο ευρώ.

Το υλικό αυτό θα ενσωματωθεί στο αφιερωματικό για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΣ», παραγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ, το οποίο θα είναι ένθετο στον «Ριζοσπάστη», χωρίς προσαύξηση της τιμής της εφημερίδας.

Ανταποδοτικά, το Αρχείο του ΚΚΕ θα παραχωρήσει στην ΕΡΤ ΑΕ, «άνευ οικονομικού ανταλλάγματος, αντίστοιχης διάρκειας και σπουδαιότητας πλάνων κυριότητάς του για χρήση σε παραγωγές της ΕΡΤ».

Συγκεκριμένα πρόκειται για αποσπάσματα από πολιτικούς πρόσφυγες στην Τασκένδη, πλάνα από τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ», πλάνα από ΔΣΕ, από τη ζωή στην προσφυγιά και από τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ το 1974.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει