Ενημέρωση με ένα κλικ

Facebook: Στήριξη στα ΜΜΕ με δωρεά 100 εκατομμύρια!

Η δωρεά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, θα γίνει με χρηματοδότηση και διαφημιστικές δαπάνες

Οικονομική υποστήριξη 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε οργανισμούς ΜΜΕ, δεσμεύτηκε να παρέχει ο παγκόσμιος κολοσσός και κυρίαρχος των Μέσων Κοινωνικής δικτύωσης, Facebook.

Η δωρεά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, θα γίνει σε χρηματοδότηση και διαφημιστικές δαπάνες, μεταξύ των ΜΜΕ και σε τοπικούς εκδότες στις ΗΠΑ, που τελούν υπό πίεση, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα ΜΜΕ, ειδικά τα έντυπα, υφίστανται μεγάλη ζημιά, καθώς πολλοί διαφημιστές αποσύρουν διαφημίσεις για να περιορίσουν κόστη εξαιτίας της αβεβαιότητας γύρω από την πανδημία.

Όπως αναφέρει το Reuters, η 160 ετών εφημερίδα «L’Osservatore Romano» του Βατικανού, που σταμάτησε την προηγούμενη εβδομάδα να τυπώνει φύλλα, ήταν η πιο πρόσφατη σε μια σειρά εκδοτικών οργανισμών που προσπαθούν να λειτουργήσουν υπό ασφαλείς συνθήκες μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού.

Η δωρεά του Facebook περιλαμβάνει 25 εκατομμύρια δολάρια σε έκτακτη χρηματοδότηση για τοπικά ΜΜΕ και 75 εκατ. σε δαπάνες marketing για ειδησεογραφικούς οργανισμούς παγκοσμίως.

Το κοινωνικό δίκτυο ανέφερε ότι ο πρώτος γύρος της χρηματοδότησης πήγε σε 50 τοπικά newsrooms σε ΗΠΑ και Καναδά.

Αμερικανικές εταιρείες έχουν προβεί σε διάφορων ειδών ενέργειες για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας, ενώ πολλές εξ αυτών έχουν αναγκαστεί να περιορίσουν σημαντικά τις δραστηριότητές τους.

Την Παρασκευή η Alphabet (Google) ανέφερε πως θα προβεί σε δωρεά άνω των 800 εκατ. δολαρίων σε χρηματοδότηση και διαφημίσεις για επιχειρήσεις, κυβερνητικές υπηρεσίες και οργανισμούς που έχουν σχέση με την υγεία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει