Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο Νίκος Μάνεσης απολογήθηκε στον αέρα της εκπομπής για τα «fake» πλάνα

Την παραίτησή του υπέβαλε στον Alpha ο Νίκος Μάνεσης μετά τα πλάνα που προβλήθηκαν στην εκπομπή της Κυριακής 1 Μαρτίου «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» τα οποία εμφανίστηκαν ως γεγονότα που συνέβαιναν την ώρα της εκπομπής στα ελληνοτουρκικά σύνορα αλλά όπως αποδείχθηκε επρόκειτο για επεισόδια του 2015 στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για ό,τι συνέβη και υπέβαλε την παραίτησή του στην διοίκηση του σταθμού, δηλώνοντας πρόθυμος να αναλάβει προσωπικά τις όποιες ευθύνες απορρέουν από την ακρόαση του ΕΣΡ.

Η ακρόαση του ΕΣΡ θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου.

Ωστόσο, σήμερα στην εκπομπή του ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής θέλησε να ζητήσει μια δημόσια συγνώμη από τους τηλεθεατές  για τα ψευδή πλάνα που προβλήθηκαν στην εκπομπή του την περασμένη Κυριακή, επισημαίνοντας ότι «Ήταν μια γκάφα ολκής, ζητάμε συγγνώμη».

«Θα αναφερθώ σε ένα πολύ μεγάλο λάθος, το οποίο έγινε από αυτή εδώ την εκπομπή την περασμένη Κυριακή. Όσοι δεν μας παρακολουθήσατε να εξηγήσω ότι προς το κλείσιμο της εκπομπής και ενώ ήμουν εγώ στον αέρα κι ενώ αναφερόμασταν στα γεγονότα στον Έβρο και ενώ είχε αφιερωθεί η εκπομπή στο πόσο θωρακισμένα είναι τα σύνορα με πάρα πολλά βίντεο και αποκλειστικά, τα οποία είδατε, την ώρα που ήμασταν στον αέρα προβλήθηκαν εικόνες που ήταν πλασματικές.

Ήταν εικόνες αρχείου, εικόνες που δεν αφορούσαν στο σήμερα, δεν αφορούσαν στον Έβρο, δεν αφορούσαν στη μεθόριο με την Ελλάδα. Αφορούσαν σε άλλο κράτος και σε άλλη χρονική στιγμή. Ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος και είναι ανθρώπινο λάθος. Δήλωσα από την πρώτη στιγμή, εκτός από τη συγγνώμη, ότι επειδή η ομάδα αυτής της εκπομπής είναι επιλεγμένοι μία προς μία και ένας προς έναν, όποιος ή όποιοι έκαναν το λάθος, είναι ένα λάθος που ουσιαστικά έχω κάνει εγώ. Όταν η ομάδα μου κάνει λάθος, το κάνω εγώ. Και ζητώ μια πολύ μεγάλη συγγνώμη. Πώς έγινε το λάθος, για να ξέρετε, και για ποιο λόγο δεν θα ξαναγίνει αυτό, αλλά θα γίνουν άλλα λάθη, γιατί όποιος εργάζεται κάνει λάθη. Όποιος δεν εργάζεται τα λιγοστεύει, γίνονται λιγότερα», είπε αρχικά ο Νίκος Μάνεσης.

«Ένας τηλεθεατής μας έστειλε ένα λινκ διότι η εικόνα ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρουσα. Όταν στέλνει οποιοσδήποτε τηλεθεατής από τα social media οτιδήποτε, η διαδικασία που ακολουθείτε είναι: Ενημερώνουμε τον αρχισυντάκτη και αρχίζει η διασταύρωση. Αυτά δεν έγιναν, κατά ένα μαγικό τρόπο. Η κόπωση; Η αφηρημάδα; Οι πολλές ώρες που είμαστε στον αέρα; Έπεσε λάθος βίντεο, θεωρούσα ότι είναι ζωντανό και το περιέγραφα. Το κακό είναι ότι έγινε προς το τέλος της εκπομπής και δεν μπήκα στη διαδικασία, δεν πρόλαβα να το διορθώσω. Είναι από τα λάθη τα οποία γίνονται. Είναι το πρώτο μου λάθος. Βιώσαμε κι εμείς μετά από 37 χρόνια αυτό που βίωσε το CNN με τον κορμοράνο, τον οποίο ανακάλυψε στον Περσικό Κόλπο.

Τι έχει αλλάξει και δεν θα γίνει αυτό το λάθος, αλλά θα γίνουν άλλα. Είχαμε τη δυνατότητα από διάφορες πηγές να πέφτουν βίντεο, απαγορεύσαμε πια το οποιοδήποτε δάχτυλο να πατάει play και να πέφτει ένα βίντεο στον αέρα. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο δάχτυλο που θα πατάει πια. Την παίρνω προσωπικά την υπόθεση πάνω μου, όπως παίρνω και προσωπικά την κάθε ευθύνη. Θέλω να ξεκαθαρίσουμε το εξής, λάθη γίνονται και είναι οδυνηρά και αναστατώσαμε κόσμο και ζητάμε συγγνώμη», πρόσθεσε ο Νίκος Μάνεσης.

Δείτε τι είπε ο Νίκος Μάνεσης

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει