Ενημέρωση με ένα κλικ

«Να αποσυρθεί ο νόμος-λαιμητόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση»

Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών: Είναι μονόδρομος να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας

Η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση κατά του «νόμου λαιμητόμου» των Κατρούγκαλου-Βρούτση, όπως ονοματίζει το νέο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και καλεί σε «βροντερό παρόν» στο συλλαλητήριο της Τρίτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δίνουμε, με τη συμμετοχή μας στην απεργία, αποφασιστικά τη μάχη κόντρα στη νέα επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ στη Κοινωνική Ασφάλιση.

Στο νέο νομοσχέδιο με το οποίο επιχειρείται να ενσωματωθούν όλες οι αντιασφαλιστικές αλλαγές των τελευταίων χρόνων και να θωρακιστεί ο νόμος Κατρούγκαλου, να ανοίξει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων.

Και βέβαια αποδεικνύεται πλέον πως οι υποσχέσεις για αυξήσεις στις συντάξεις ήταν για να κρυφτούν τα μειωμένα κονδύλια στον ΕΦΚΑ σε σχέση με το 2019 στις κύριες κατά 155 εκ. ευρώ και 71 εκ. ευρώ για τις επικουρικές.

Πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν συμφωνήσει να συνεχιστεί η μείωσή τους μέχρι το 2030 ενώ με τρίχρονες αναλογιστικές μελέτες θα ελέγχεται η βιωσιμότητα του συστήματος και θα επιβάλλονται περικοπές όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Επίθεση στη Κοινωνική Ασφάλιση που έρχεται σε συνέχεια της επίθεσης στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα που έχουν εξαπολύσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ σήμερα, του ΣΥΡΙΖΑ προηγούμενα αλλά και οι υπόλοιπες με στόχο να αυξηθούν τα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους και να κάνουν ακόμα φθηνότερη την εργατική δύναμη. Έχουμε πικρή πείρα στα Πρακτορεία από τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής.

Με περισσότερους από 200 εργαζόμενους της Ευρώπης να βρίσκονται “εν μια νυκτί” απλήρωτοι στην ανεργία, με την κατάργηση των ΣΣΕ και τις μειώσεις μισθών που ακολούθησαν, τους δεκάδες νέους εργαζόμενους που δουλεύουν για ψίχουλα, τους εργολάβους και τους δουλεμπόρους που πληθαίνουν, την εντατικοποίηση.

Είναι μονόδρομος να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και να διατρανώσουμε πως δεν παραιτούμαστε από τη διεκδίκηση ασφάλισης και δουλειάς με δικαιώματα, πως απορρίπτουμε τη λογική που αντιμετωπίζει την ασφάλιση σαν κόστος.

Τίποτα δεν μας χαρίζεται! Η σύνταξη, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ότι διεκδικούμε αποτελούν μέρος του πλούτου που παράγουμε και δεν βγαίνει από τη τσέπη κανενός εργοδότη ή του κράτους.

Δεν δικαιούμαστε να παρακολουθούμε με σταυρωμένα χέρια το νέο έγκλημα που έρχεται! Έχουμε ευθύνη στον εαυτό μας και στην οικογένειά μας, στα νέα παιδιά που οδηγούνται στα νύχια των ιδιωτιών ασφαλιστικών και των εμπόρων της υγείας.

Να μην περάσει η προπαγάνδα της κυβέρνησης αλλά και των ΜΜΕ που στηρίζουν ξεδιάντροπα αυτή τη πολιτική.

Να πάρει απάντηση η ηγεσία της ΓΣΕΕ που αναλαμβάνοντας τον βρώμικο ρόλο της με ανακοίνωση μνημείο απεργοσπασίας, βρίσκει τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει δεκάδες συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, “πολύ κακό για το τίποτα”.

Βρίσκει ότι το νομοσχέδιο φέρνει “ελαφρές βελτιώσεις” ενώ στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας αντιτάσσει τον “εξαντλητικό διάλογο” για το πώς θα προχωρήσει η σφαγή.

Στάση που ουσιαστικά υιοθέτησαν στο Διασωματειακό των Ενώσεων στον Τύπο και οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας των σωματείων. Που αρνήθηκαν με διάφορες δικαιολογίες να στηρίξουν την πρόταση του Σωματείου μας και του Συνδικάτου Τύπου-Xάρτου για συμμετοχή στην Απεργία στις 18 Φλεβάρη.

Κάποιοι δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα στη στήριξη που προσφέρουν στον αντιασφαλιστικό σχεδιασμό κυβέρνησης, κεφαλαίου!

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αφήσουμε τα πράγματα στη τύχη τους! Σε αυτόν τον αγώνα που πρέπει να είναι μαζικός, ενιαίος, ταξικός δεν περισσεύει κανείς!

Όλοι στον αγώνα, όλοι στη μάχη για την επιτυχία της Απεργίας! Απεργούμε και δίνουμε το βροντερό παρόν στο συλλαλητήριο της Αθήνας ενώνοντας τη φωνή μας με τους άλλους εργαζόμενους. Για να φτάσει στους εργοδότες και στην κυβέρνηση ακόμα πιο δυνατό το δικό μας μήνυμα.

Η απεργία μας στις 18 Φλεβάρη ξεκινάει στις 6.00 π.μ. μέχρι στις 6.00 π.μ. την επόμενη μέρα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να αποσυρθεί το Νομοσχέδιο τώρα!
  • Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια Υποχρεωτική.
  • Υγεία – Πρόνοια Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν.
  • Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κοινωνική Ασφάλιση.
  • Να πληρώσει κράτος και εργοδοσία.
  • Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών- μνημονιακών νόμων.
  • Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη.
  • Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.
  • Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
  • Πλήρης Κρατική Εγγύηση όλων των Συντάξεων.

Η απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια.

Προσυγκέντρωση του κλάδου στις 10.00 π.μ. Πλ. Κάνιγγος.

Αγωνιστικά

Η Διοίκηση»

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει