Ενημέρωση με ένα κλικ

Έθνος: Κατέκτησε 4 «Όσκαρ» για άλλη μια χρονιά

Δείτε τα πρωτοσέλιδα που βραβεύτηκαν στα «European Newspaper Awards»

Για ακόμα μια χρονιά η εφημερίδα «Έθνος» βραβεύτηκε στα «European Newspaper Awards» κατακτώντας μάλιστα 4 «τρόπαια» στα πανευρωπαϊκά βραβεία.

Συνολικά, τρεις πρώτες σελίδες και ένα infographic της εφημερίδας διακρίθηκαν με «Award of Excellence» στα πανευρωπαϊκά βραβεία «European Newspaper Awards».

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 184 εφημερίδες από 25 ευρωπαϊκές χώρες και οι υποψηφιότητες ξεπέρασαν τις 4.000 σε 20 διαφορετικές κατηγορίες.

Ανάμεσα στους μεγάλους νικητές ξεχώρισαν οι «Der Standard», «Financial Times», «Handelsblatt», «Welt am Sonntag», «Publico», «Die Welt, Politiken», «The Sunday Times», «Bild», «De Morgen», «Kurier» κ.ά.

Το «Εθνος» ήταν φέτος η μοναδική ελληνική εφημερίδα που διακρίθηκε.

Η κριτική επιτροπή στην οποία συμμετείχαν art directors από όλη την Ευρώπη ξεχώρισε:

• Το πρωτοσέλιδο για τη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων, για τη λιτή προσέγγιση του θέματος με βασικό τίτλο στα γαλλικά και το «παιχνίδισμα» με τα μπλοκ κειμένου που σχημάτιζαν τη γαλλική σημαία.
• Το πρωτοσέλιδο που αφορούσε τις αντιδράσεις των Ελλήνων να περάσουν αρχαιολογικοί χώροι στη δικαιοδοσία του Υπερταμείου, μια σελίδα που συνδυάζει χιούμορ με illustrations.
• Το πρωτοσέλιδο για τις καταστροφές από το μπουρίνι πέρυσι το καλοκαίρι στη Χαλκιδική, για τον πρωτότυπο συνδυασμό των φωτογραφιών.
• Το infographic για τον τυραννόσαυρο, για τη μονοχρωματική παλέτα του και την «παιχνιδιάρικη» διάθεση.

Την πρώτη σελίδα του «Εθνους» επιμελείται ο Σπύρος Αλεξίου και τα infographics η Ζωή Κατσιγιάννη.

Το «Έθνος», που πειραματίζεται έντονα επιχειρώντας μια διαφορετική προσέγγιση της πρώτης σελίδας, συνεχίζει να διακρίνεται, τόσο σε πανευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο, στους σημαντικότερους διαγωνισμούς, στους οποίους συμμετέχουν οι καλύτερες εφημερίδες του κόσμου.

Πέρυσι το «Έθνος» στον ίδιο διαγωνισμό είχε κερδίσει δύο αριστεία για πρώτες σελίδες και τέσσερα για infographic.

Τα Εuropean Newspaper Awards είναι ο παλαιότερος και μεγαλύτερος ευρωπαϊκός διαγωνισμός, στον οποίο τα έντυπα κρίνονται για το «πάντρεμα» του δημοσιογραφικού με το εικαστικό στοιχείο.

Ο διαγωνισμός είναι γνωστός και σαν τα «Όσκαρ» των ευρωπαϊκών εφημερίδων, λόγω της λαμπρής τελετής βράβευσης που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο εντυπωσιακό Δημαρχείο της Βιέννης.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Γραφείο για Σχεδιασμό Εφημερίδων, το οποίο εδρεύει στη Γερμανία, και στόχος του είναι να συμβάλει στην ανταλλαγή γνώσης όσον αφορά τη σύλληψη και τον σχεδιασμό των εφημερίδων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Δείτε τα πρωτοσέλιδα που βραβεύτηκαν:

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει