Η εξομολόγηση της Μέλπω Λεκατσά για τη δύσκολη εγκυμοσύνη και τη γέννηση της Δώρας Χρυσικού
Η μητέρα της γνωστής ηθοποιού περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε και το πείσμα της να γίνει μητέρα παρά τις ιατρικές προβλέψεις.
Η Μέλπω Λεκατσά, με αφορμή την παρουσία της στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ το απόγευμα της Παρασκευής, άνοιξε την καρδιά της στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο. Η συνταξιούχος φαρμακοποιός και μητέρα της γνωστής ηθοποιού Δώρας Χρυσικού, αναφέρθηκε στη δραματική εγκυμοσύνη που βίωσε πριν από τον ερχομό της κόρης της, μια εμπειρία που καθόρισε τη ζωή της.
Η κυρία Λεκατσά εξομολογήθηκε πως το πρώτο της παιδί χάθηκε στον πέμπτο μήνα της κύησης, ένα γεγονός που της προκάλεσε βαθύ ψυχικό τραύμα, καθώς συνέβη σε προχωρημένο στάδιο. Παρά το γεγονός ότι οι ιατρικές εκτιμήσεις της εποχής ήταν αποθαρρυντικές, υποστηρίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να τεκνοποιήσει, η ίδια πείσμωσε και έβαλε στόχο να γίνει μητέρα. Όπως χαρακτηριστικά περιέγραψε, στην επόμενη εγκυμοσύνη της, αυτή της Δώρας Χρυσικού, χρειάστηκε να παραμείνει κλινήρης για εννέα ολόκληρους μήνες, προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή εξέλιξη της κύησης.