Η τηλεθέαση της 28ης Φεβρουαρίου: Αλλαγές στο πρόγραμμα και οι νέοι πρωταθλητές
Τα κανάλια προσαρμόστηκαν στην επικαιρότητα των διαδηλώσεων για τα Τέμπη και της γεωπολιτικής έντασης, με ανατροπές στις προτιμήσεις του κοινού.
Το Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου, αποτέλεσε μια ημέρα σημαντικών αναπροσαρμογών για τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία αναγκάστηκαν να τροποποιήσουν το πρόγραμμά τους υπό την επίδραση δύο καίριων γεγονότων: των πανελλαδικών διαδηλώσεων για την τραγωδία στα Τέμπη και της έντασης στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ, Ισραήλ και Ιράν. Αυτές οι εξελίξεις οδήγησαν σε αλλαγές στις προτεραιότητες των καναλιών, με στόχο την κάλυψη της επικαιρότητας.
Αναφορικά με τις επιδόσεις στα νούμερα τηλεθέασης, στο δυναμικό κοινό, το Mega κατέλαβε την πρώτη θέση με μέσο όρο 11,5%. Ακολούθησαν ο Alpha με 11,1% και το Star με 8,5%. Σημαντική επίδοση σημείωσε και το Open, φτάνοντας το 8,4%, ξεπερνώντας οριακά τον ΣΚΑΪ που συγκέντρωσε 8,3%. Ο ΑΝΤ1 κατέγραψε 7,1%, ενώ η ΕΡΤ περιορίστηκε στο 2% και το ΕΡΤnews στο 1,3%.
Όσον αφορά το γενικό σύνολο, ο ΣΚΑΪ αναδείχθηκε πρώτος με μέσο όρο 13,2%. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Alpha με 11,8%, ακολουθούμενος από το Mega με 11% και το Open με 10,6%. Ο ΑΝΤ1 σημείωσε 7,5%, το Star 7,3%, η ΕΡΤ1 3,5% και το ΕΡΤnews 3,1%.
Οι αναλυτικές μετρήσεις για το δυναμικό κοινό και το γενικό σύνολο για όλες τις εκπομπές και ζώνες είναι διαθέσιμες, με τα στοιχεία τηλεθέασης να είναι κατά προσέγγιση και ενδεικτικά.
