Επίθεση με κρότου-λάμψης σε οπερατέρ του MEGA κατά τη συγκέντρωση για τα Τέμπη
Ο δημοσιογράφος κατήγγειλε ευθεία επίθεση στα ΜΜΕ, ενώ η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος καταδίκασε τους σωματικούς ελέγχους και τις επιθέσεις κατά συναδέλφων τους.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA βρέθηκε στο επίκεντρο αρνητικών εξελίξεων. Ο οπερατέρ του σταθμού, Διονύσης, δέχθηκε επίθεση με κρότου-λάμψης, ένα περιστατικό που καταγράφηκε και μεταδόθηκε από την εκπομπή “Εξελίξεις τώρα”.
Η δημοσιογράφος Αναστασία Γιάμαλη, σχολιάζοντας το γεγονός, τόνισε την ανησυχητική αστυνομική προσέγγιση κατά τη διάρκεια της μαζικής κινητοποίησης, αλλά και την ευθεία επίθεση στα μέσα ενημέρωσης που ήταν παρόντα για την καταγραφή των γεγονότων. “Αυτή εδώ είναι η στιγμή που πετάνε μια κρότου-λάμψης σε δημοσιογράφους”, ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως η κατάσταση δεν συνάδει με την ορθή λειτουργία της αστυνομίας σε τέτοιες περιστάσεις.
Περαιτέρω, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας όχι μόνο τις σωματικές επιθέσεις που δέχθηκαν συνάδελφοι φωτορεπόρτερ, αλλά και τους ελέγχους στις τσάντες τους, όπου βρίσκονταν οι κάμερες.
