Ενημέρωση με ένα κλικ

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παίζει Μπετόβεν στο Ηρώδειο

Με ένα μουσικό αφιέρωμα στον Μπετόβεν, από τους εξαίρετους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ολοκληρώνεται, το βράδυ της 8ης Αυγούστου, το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο.

Η ορχήστρα επέλεξε την συγκεκριμένη θεματική για την φετινή μεγάλη της συναυλίας στο Ηρώδειο με αφορμή τον εορτασμό της επετείου των 250 ετών από τη γέννηση του Μπετόβεν

Κατά την διάρκεια της βραδιάς η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού και καλλιτεχνικού διευθυντή της Στέφανου Τσιαλή, θα παρουσιάσει δύο αριστουργήματα του μεγάλου Γερμανού Κλασικού, Τα πλάσματα του Προμηθέα, Εισαγωγή για ορχήστρα, έργο 43 και την Συμφωνία αρ.7 σε λα μείζονα, έργο 92.

Η σύντομη αλλά δυναμικότατη Εισαγωγή του αρχαιοελληνικής θεματολογίας μπαλέτου Τα πλάσματα του Προμηθέα (1801) κατέχει περίοπτη θέση στο συναυλιακό ρεπερτόριο, σκιαγραφώντας ανάγλυφα τον μυθικό Τιτάνα ως φορέα γνώσης και φώτισης για το ανθρώπινο είδος.

Η Έβδομη Συμφωνία (1812), η «αποθέωση του Χορού», όπως τόσο εύστοχα τη χαρακτήρισε ο Βάγκνερ, επιτυγχάνει να εκφράσει, με τα ιδεώδη μουσικά μέσα και με τρόπο διαχρονικά επίκαιρο και οικουμενικό, τη θριαμβική κατάφαση στη Ζωή. Ανάμεσα στα δύο μπετοβενικά έργα, η ακμαία και εξαιρετικά ταλαντούχα πιανίστα Αλεξία Μουζά ερμηνεύει το εκρηκτικό Πρώτο Κοντσέρτο του Σοστακόβιτς, στο οποίο ο αιχμηρός –συχνά σκωπτικός– μοντερνισμός συμπορεύεται ιδανικά με έναν συναισθηματισμό ειλικρινή και συγκινητικό.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει