Ενημέρωση με ένα κλικ

Νεκρός σε ηλικία 91 ετών ο γραφίστας Μίλτον Γκλέιζερ

Ο σχεδιαστής τιμήθηκε με το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνών το 2009, το οποίο και του απένειμε ο τότε πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα

Νεκρός σε ηλικία 91 ετών, ο Μίλτον Γκλέιζερ, Αμερικανός γραφίστας, γνωστός για το εμβληματικό λογότυπο «I love NY». Ο θάνατος του σημειώθηκε την ημέρα των γενεθλίων του.

Την είδηση του θανάτου του, γνωστοποίησε η σύζυγος του, Σίρλεϊ Γκλέιζερ στους New York Times, δηλώνοντας ως αίτιο θανάτου το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Γεννηθείς την 26η Ιουνίου του 1929 στο Μπρονξ, ο Γκλέιζερ δημιούργησε το λογότυπο “I love NY” το 1977, έπειτα από αίτημα της δημοτικής αρχής, για τις ανάγκες μιας τουριστικής καμπάνιας.

Το logo έγινε τόσο δημοφιλές, «ξεπερνώντας κάθε προσδοκία», εξήγησε ο ίδιος σε συνέντευξη του το 2018.

Πέραν του διάσημου «I love NY», ο Γκλέιζερ ήταν δημιουργός του περίφημου πόστερ του Μπομπ Ντίλαν με τα ψυχεδελικά μαλλιά, ενώ ήταν και συνιδρυτής του New York Magazine.

Ο σχεδιαστής τιμήθηκε με το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνών το 2009, το οποίο και του απένειμε ο τότε πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, με τον ίδιο να γίνεται ο πρώτος γραφίστας ο οποίος βραβεύτηκε με την υψηλότερη διάκριση της κυβέρνησης των ΗΠΑ προς τους καλλιτέχνες.

«Αυτό που ο Μίλτον Γκλέιζερ προσέφερε στη Νέα Υόρκη θα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα έπειτα από εκείνον. Το «I love NY» ήταν το τέλειο λογότυπο εκείνη την εποχή και εξακολουθεί και σήμερα. Χάσαμε έναν εξαιρετικό σχεδιαστή και έναν μεγάλο Νεοϋορκέζο», δήλωσε σήμερα το πρωί ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει