Ενημέρωση με ένα κλικ

Πέθανε ο σκηνοθέτης Τζόελ Σουμάχερ

Έφυγε από τη ζωή o διάσημος αμερικανός σκηνοθέτης Τζόελ Σουμάχερ, σε ηλικία 80 ετών και έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Το βιογραφικό του ως σκηνοθέτης περιλαμβάνει σειρά γνωστών και επιτυχημένων ταινιών, όπως «St. Elmo’s Fire», «The Lost Boys», «Flatliners», «Falling Down», τις κινηματογραφικές διασκευές των μυθιστορημάτων του Τζον Γκρίσαμ «The Client» και «A Time to Kill», «Batman Forever», «Batman and Robin», «8MM», «Tigerland», «Phone Booth», «Veronica Guerin» και «The Phantom of the Opera».

Στην αρχή της καριέρας του στο Χόλιγουντ ο Σουμάχερ ήταν σχεδιαστής κοστουμιών στην ταινία του Γούντι Άλεν Allen’s Sleeper (1973) και «Blume in Love» του Πολ Μαζούρσκι (1973) και έγραψε το σενάριο στα κινηματογραφικά έργα Sparkle (1976), Car Wash (1976) και The Wiz (1978) .

Ο Τζόελ Σουμάχερ έλαβε τα ηνία του franchise «Batman» όταν ο Τιμ Μπάρτον αποχώρησε από τη κινηματογραφική σειρά της Warner Bros μετά από δύο εξαιρετικά επιτυχημένες ταινίες.

Η πρώτη ταινία του Σουμάχερ «Batman Forever», με πρωταγωνιστές τους Βαλ Κίλμερ, Τόμι Λι Τζόουνς και Νικόλ Κίντμαν είχε εισπράξεις πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, αλλά επικρίθηκε από πολλούς για ένα αρνητικό μανιακό χαρακτηριστικό – το αποτέλεσμα της ύπαρξης δύο κακών, έναν από τους οποίους υποδύθηκε ο Τζιμ Κάρεϊ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει