Ενημέρωση με ένα κλικ

Νεκρή σε ηλικία 72 ετών η Millie Small

Νεκρή σε ηλικία 72 ετών η Millie Small έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο

Σε ηλικία 72 ετών απεβίωσε η διάσημη τραγουδίστρια από την Τζαμάικα Millie Small, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η Small έγινε γνωστή κυκλοφορώντας το 1964, το τραγούδι «My Boy Lollipop», το οποίο έφτασε στη δεύτερη θέση στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ενώ παραμένει δημοφιλές μέχρι σήμερα σημειώνοντας 7 εκατομμύρια πωλήσεις.

Η ίδια είχε χαθεί από το προσκήνιο από τις αρχές του 1970, παρόλα αυτά παραμένει ως σήμερα η πρώτη που έκανε δημοφιλή το ska («blue beat») και το ρέγκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι περισσότεροι Βρετανοί την γνώρισαν ως «Millie» με τον δίσκο της My Boy Lollipop, ο οποίος κυκλοφόρησε το 1964 να γίνεται νούμερο 3 στις πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, αμέσως μετά από τους Beatles και τους Rolling Stones, με το κομμάτι να παραμένει τελικά η μοναδική της επιτυχία.

Άρθρο της Liberation αναφέρει ότι η ίδια πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανώνυμη και φτωχή. Ντοκιμαντέρ το οποίο γυρίστηκε το 1987 από ένα τοπικό βρετανικό κανάλι παρουσίασε την Millie να επιβιώνει στα κέντρα διαμονής του Λονδίνου. Το 2011 τιμήθηκε από το κράτος της Τζαμάικα για την συνεισφορά της στην μουσική βιομηχανία της χώρας.

Η Millie Small ήταν κόρη ενός αγρότη ζαχαροκάλαμου της Τζαμάικα, με 12 αδέλφια, και ήταν ήδη τραγουδίστρια στη χώρα της από την εφηβεία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει