Ενημέρωση με ένα κλικ

Πέθανε από κορονοϊό ο κιμπορντίστας των Stranglers, Ντέιβ Γκρίνφιλντ

Πέθανε σε ηλικία 71 ετών νικημένος από τον κορονοϊό ο κιμπορντίστας των Stranglers, Ντέιβ Γκρίνφιλντ.

Ο καλλιτέχνης, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον ιό στις 26 Απριλίου πέθανε την Κυριακή μετά από νοσηλεία σε νοσοκομείο λόγω καρδιολογικών προβλημάτων.

Έγραψε τη μεγαλύτερη επιτυχία του βρετανικού συγκροτήματος της πανκ ροκ, το «Golden Brown», που έφθασε στο νούμερο δύο στο single chart του Ηνωμένου Βασιλείου το 1982.

Ο Ντέιβ Γκρίνφιλντ γεννήθηκε στην πόλη Μπράιτον στη νότια ακτή της Αγγλίας, ήταν αρχικά μέλος του συγκροτήματος της progressive rock Rusty Butler και το 1975 αντικατέστησε τον Χανς Βάρμλινγκ.

«Το απόγευμα της Κυριακής 3 Μαΐου, ο καλός φίλος μου και συνεργάτης για 45 χρόνια , η μουσική ιδιοφυΐα, ο Ντέιβ Γκρίνφιλντ, απεβίωσε ως ένα από τα θύματα της Μεγάλης Πανδημίας του 2020» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο μπασίστας του συγκροτήματος Ζαν Ζακ Μπερνέλ.

«Λυπάμαι πολύ που έμαθα για τον θάνατο του Ντέιβ Γκρίνφιλντ», έγραψε ο πρώην τραγουδιστής του συγκροτήματος Χιου Κόρνγουελ σε ανάρτηση στο Twitter. «Ήταν η διαφορά μεταξύ των The Stranglers και κάθε άλλης πανκ μπάντας. Το μουσικό του ταλέντο και η ευγενική φύση του έδωσαν μια ενδιαφέρουσα αλλαγή στο συγκρότημα» σημείωσε.

«Πρέπει να τον θυμόμαστε ως τον άνθρωπο που έδωσε στον κόσμο τη μουσική του Golden Brown» πρόσθεσε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει