Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: «Έφυγε» ο θρύλος της τζαζ «Bucky» Pizzarelli

Ο Pizzarelli είχε μια θρυλική καριέρα που κράτησε οκτώ δεκαετίες

Η πανδημία του κορονοϊού θερίζει ζωές σε ολόκληρο τον πλανήτη και έχουν φύγει από την ασθένεια πολλοί θρύλοι της τζαζ όπως ο Μανού Ντιμπανγκό, ο Γουάλας Ρόνι, και ο Έλις Μαρσάλις Τζούνιορ.

Ο κόσμος της τζαζ θρηνεί πλέον ακόμα έναν θρύλο της, καθώς σε ηλικία 94 ετών «έφυγε» και ο Αμερικανός θρύλος της τζαζ, John Paul «Bucky» Pizzarelli.

Ο κιθαρίστας πέθανε στο σπίτι του στο Saddle River, του Νιου Τζέρσι, ενώ τα μέλη της οικογένειάς του, δήλωσαν στους New York Times ότι θεωρούν πως η αιτία του θανάτου του είναι ο κορονοϊός.

Ο John Paul «Bucky» Pizzarelli είχε μια θρυλική καριέρα που κράτησε οκτώ δεκαετίες καθώς θεωρείτο βιρτουόζος της κιθάρας στη τζαζ μουσική, από την αρχή της καριέρας του στη δεκαετία του ’50.

Ο «Bucky» Pizzarelli που ήταν αυτοδίδακτος, συνεργάστηκε με τους Three Sounds (1956-1957) και είχε αρκετές μουσικές διαδρομές με τον Benny Goodman.

Στη δεκαετία του ’70 ήταν πιο ενεργός στην τζαζ, συνοδεύοντας ένα duo με τον George Barnes και υπογράφοντας συνεργασίες με τους Zoot Sims, Bud Freeman και Stéphane Grappelli, μεταξύ πολλών άλλων.

Μαζί με τον γιο του, John Pizzarelli, έχει γράψει επίσης περιστασιακά από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 αρκετές συνθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των λευκωμάτων Nirvana (1995), Solos & Duets (1996), Contrasts (1999), Passionate Guitars (2007).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει