Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Ακυρώθηκε το ημερολόγιο «Pirelli2021»

Η εταιρεία θα δωρίσει 100.000 ευρώ για να στηρίξει την έρευνα για την πανδημία

Το διάσημο ημερολόγιο της Pirelli δεν θα κυκλοφορήσει για αυτή τη χρονιά, καθώς η εταιρία ακύρωσε την έκδοση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η εταιρεία παράλληλα με την ανακοίνωση της ακύρωσης του «Pirelli2021» δήλωσε πως θα δωρίσει 100.000 ευρώ για να στηρίξει την έρευνα και τις προσπάθειες περιορισμού της εξάπλωσής του.

Το ημερολόγιο Pirelli ή «The Cal», όπως είναι γνωστό, θεωρείται μια συνάντηση κορυφαίων μοντέλων και φωτογράφων των τελευταίων δεκαετιών.

Ξεκίνησε να εκδίδεται το 1964 ως ένα ημερολόγιο με κορίτσια pin-up που δινόταν ως δώρο στους πελάτες της εταιρείας ελαστικών και σε διάσημους, αλλά γρήγορα η δημοτικότητά του μεγάλωσε, την επιμέλειά του ανέλαβαν γνωστοί φωτογράφοι, όπως οι:

  • Ρίτσαρντ Άβεντον
  • Χερμπ Ριτς
  • Μάριο Τεστίνο

και οι φωτογραφίες στις σελίδες του εξελίχθηκαν σε έργα τέχνης.

Πέρσι το ημερολόγιο είχε την υπογραφή του φωτογράφου μόδας Πάολο Ροβέρσι, ωστόσο η εταιρεία δεν αποκάλυψε ποιος φωτογράφος θα αναλάμβανε το επόμενο τεύχος.

Η έκδοση του ημερολογίου Pirelli είχε σταματήσει ξανά στο παρελθόν το 1967 και στη συνέχεια από το 1975 έως το 1983.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μάρκο Τρονκέτι Πρόβερα, αναφέρει σε δήλωσή του πως «η πρωτοφανής έκτακτη ανάγκη λόγω του κορονοϊού μάς ανάγκασε να το κάνουμε και πάλι σήμερα».

«Θα επιστρέψουμε στο πρότζεκτ, όταν είναι η κατάλληλη περίοδος, μαζί με τους ανθρώπους που εργάζονταν γι’ αυτό μαζί μας» πρόσθεσε.

Το πρώτο ημερολόγιο Pirelli δημοσιεύτηκε το 1964 και έκτοτε από τις σελίδες του έχουν περάσει πολλοί αστέρες του κινηματογράφου και super model που πόζαραν στον φακό διάσημων φωτογράφων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει