Ενημέρωση με ένα κλικ

Παντελής Παντελίδης: 4 χρόνια από το μοιραίο τροχαίο που του κόστισε τη ζωή

Ο Παντελής Παντελίδης έγινε ένα λαϊκό φαινόμενο που «άνθισε» εν μέσω της οικονομικής κρίσης

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον τραγικό θάνατο του Παντελή Παντελίδη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στις 18 Φεβρουαρίου του 2016.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες.

Η είδηση του θανάτου του ήταν σοκαριστική και συγκλόνισε το Πανελλήνιο, σκορπίζοντας τη θλίψη στους χιλιάδες θαυμαστές του.

Ο Πανελής Παντελίδης δεν ήταν απλώς ένας πολύ γνωστός και αγαπητός τραγουδιστής.

Η χρονική στιγμή και ο τρόπος που έγινε γνωστό το όνομά του, η αστραπιαία αναγνώρισή του, η γρήγορη μετάβασή του από το δωμάτιό του, όπου τραγουδούσε, στις μαρκίζες των μεγάλων κέντρων διασκέδασης, αλλά και το μέγεθος του αντίκτυπου που είχε στη μουσική πραγματικότητα της χώρας μας και στη διαμόρφωση των τάσεων, των προτιμήσεων του μουσικόφιλου κοινού και της νυχτερινής διασκέδασης, τον καθιστούν μια ιδιαίτερη περίπτωση καλλιτέχνη.

Ο Παντελής Παντελίδης ήταν ένα λαϊκό φαινόμενο, που «άνθισε» εν μέσω της οικονομικής κρίσης

Η γνωριμία του με το μεγάλο κοινό ξεκίνησε μέσω youtube παρουσιάζοντας δικά του τραγούδια, τα οποία τα συνόδευε με την κιθάρα του. Σύντομα τα βίντεο που αναρτούσε είχαν μεγάλη απήχηση (έγιναν «viral», σύμφωνα με τον σχετικό όρο) και ήταν πια θέμα χρόνου η εμφάνισή του στην δισκογραφία.

Ο πρώτος του δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος. Ξεχώρισαν τα κομμάτια «Δεν ταιριάζετε σου λέω», «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», και «Λιώμα σε γκρεμό», που τραγουδήθηκαν πολύ. 0 ίδιος είχε δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων. Είχε μεγάλη αδυναμία στην μητέρα του για την οποία έχει γράψει και ένα τραγούδι με το όνομά της, «Αθηνά».

Πολυπλατινένιο «Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα»

Τον Οκτώβριο του 2013 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του -πολυπλατινένιο και αυτό- με τίτλο «Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα», από το οποίο ξεχώρισαν τα τραγούδια «Όνειρο Ζω», «Είχα Κάποτε Μια Αγάπη», «Τέτοια Αγάπη Δεν Αξίζω», «Δε Συγχωρώ» και «Δεύτερη Φορά». Ακολούθησαν οι δίσκοι «Πανσέληνος και κάτι – Εισ-Πνοή [Α’ Μέρος]» (Νοέμβριος 2014), με την επιτυχία «Σκούπισε Τα Πόδια Σου Και Πέρασε» και Πανσέληνος και κάτι – Εκ-Πνοή [Β’ Μέρος]» (Απρίλιος 2015).

Δικά του τραγούδια του ερμήνευσαν ο Γιάννης Πλούταρχος («Ναρκοπέδιο η ζωή μου»), η Ειρήνη Παπαδοπούλου («Ο καινούριος έρωτάς σου»), η Πάολα («Τώρα Σέρνεσαι»), η Ελένη Χατζίδου («Χειρότερα» και η Αμαρυλλίς («Διαταγές»). Με τον Βασίλη Καρρά ερμήνευσε σε ντουέτο το τραγούδι του «Για τον ίδιο άνθρωπο μιλάμε».

Ιδιαίτερα δημοφιλής και στην πίστα, δημιουργούσε παροξυσμό στους θαυμαστές του γέμιζαν ασφυκτικά τους χώρους όπου εμφανιζόταν. Πάντως τον Φεβρουάριο του 2016 προκάλεσε αντιδράσεις στην Κύπρο, όταν αφιέρωσε στο ακροατήριό του σε κέντρο της Λευκωσίας ένα νέο του τραγούδι με τους στίχους «Με συγχωρείς για τα επόμενα/μα έχω εξετάσει τα ενδεχόμενα/πλέον θυμίζεις σκάρτη γκόμενα/που τριγυρνά στα κατεχόμενα».

Πριν από λίγες ώρες ο αδερφός του έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook

ΘΥΜΑΜΑΙ!!!#pq #pantelispantelidis

Publiée par Triantafyllos Filios Pantelidis sur Lundi 17 février 2020

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει