Ενημέρωση με ένα κλικ

Ρενέ Ζελβέγκερ: Ευχαριστώ τους μετανάστες γονείς μου

Η ηθοποιός ευχαρίστησε και τον μεγαλύτερο αδερφό της Drew

Η διάσημη ηθοποιός Ρενέ Ζελβέγκερ, κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την καθηλωτική ερμηνεία της στην βιογραφική ταινία Judy, ως άλλη Τζούντι Γκάλαρντ.

Η 50χρονη σταρ του Χόλιγουντ παρέλαβε το αγαλματίδιο στο Dolby Theatre και έβγαλε έναν συγκινησιακά φορτισμένο λόγο.

«Ευχαριστώ τους μετανάστες γονείς μου που ήρθαν εδώ έχοντας μόνο ο ένας τον άλλο και το Αμερικανικό Όνειρο. Πώς σας φαίνεται;» είπε.

Η ηθοποιός ευχαρίστησε και τον μεγαλύτερο αδερφό της Drew και στη συνέχεια μίλησε για τη γυναίκα που την ενέπνευσε στην ερμηνεία της, την Τζούντι Γκάλαρντ, η οποία ποτέ δεν κέρδισε το Όσκαρ.

«Τη χρονιά που μας πέρασε, όλες οι συζητήσεις που έγιναν για να τιμηθεί η Τζούντι Γκάλαρντ, μεταξύ γενεών και διαφορετικών πολιτισμών, αποτελούν μια υπενθύμιση ότι οι ήρωές μας μάς ενώνουν» είπε και συνέχισε:

«Οι καλύτεροι ανάμεσά μας που μας εμπνέουν να βρούμε τον καλύτερο εαυτό μας, μας ενώνουν όταν κοιτάμε και συμφωνούμε για τους ήρωές μας».

Στη συνέχεια ανέφερε μερικούς τέτοιους ήρωες που λατρεύει «όπως οι Neil Armstrong, Dolores Huerta, Venus και Serena Williams, Selena Quintanilla, Bob Dylan, Scorsese, Fred Rogers, Harriet Tubman».

«Όταν γιορτάζουμε τους ήρωές μας, θυμόμαστε ποιοι είμαστε και γινόμαστε ένα. Και όχι, η Τζούντι Γκάρλαντ δεν κέρδισε Όσκαρ στην εποχή της. Είμαι σίγουρη ωστόσο ότι αυτή η στιγμή είναι μια επέκταση του εορτασμού της κληρονομιάς της που ξεκίνησε στα γυρίσματα της ταινίας μας» είπε και συνέχισε:

«Είναι επίσης αντιπροσωπευτικό του γεγονότος ότι αυτή η κληρονομιά της γενναιοδωρίας του πνεύματος ξεπερνά κάθε καλλιτεχνικό επίτευγμα».

«Κυρία Γκάλαρντ είστε σίγουρα σε αυτούς τους ήρωες που μας ενώνουν. Και αυτό το Όσκαρ είναι σίγουρα για εσάς. Είμαι ευγνώμων, σας ευχαριστώ πολύ όλους» κατέληξε.

Η Ρενέ Ζελβέγκερ για να υποδυθεί την Γκάλαρντ έκανε μαθήματα τραγουδιού και μελέτησε πολύ την κινησιολογία της της με τη βοήθεια ενός χορογράφου.

Η 50χρονη διεκδικούσε το αγαλματίδιο μαζί με την Σαρλίζ Θερόν στο «Bombshell», την Σκάρλετ Γιόχανσον στο «Marriage Story», τη Σύνθια Ερίβο στο «Harriet» και την Saoirse Ronan στις «Μικρές Κυρίες».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει