Σταύρος Φλώρος: Η συγκλονιστική στιγμή που κλωτσά ξανά μπάλα μετά τον ακρωτηριασμό του
Ο πρώην παίκτης του Survivor μοιράζεται τις σκέψεις του για την αξία της υγείας και τον προσωπικό του Γολγοθά στην πορεία της αποκατάστασης.
Τη δική του μάχη για την επιστροφή στην κανονικότητα δίνει ο Σταύρος Φλώρος, ο οποίος συγκινεί με την προσπάθειά του να κλωτσήσει ξανά την μπάλα, μετά τον ακρωτηριασμό του αριστερού ποδιού του. Ο 22χρονος πρώην παίκτης του Survivor, που τραυματίστηκε σοβαρά στον Άγιο Δομίνικο, δημοσίευσε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου, με τη βοήθεια οικείων του προσώπων, επιχείρησε να παίξει ποδόσφαιρο, εκφράζοντας την έντονη επιθυμία του για τις απλές καθημερινές δραστηριότητες που στερήθηκε.
«Μου έχει λείψει να μπορώ να κάνω τα πιο απλά πράγματα στην ζωή, όπως το να παίζω ποδόσφαιρο», εξομολογείται ο Σταύρος Φλώρος, υπογραμμίζοντας πώς η δοκιμασία της υγείας του επαναπροσδιόρισε τις αξίες του. Στην ανάρτησή του, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μπορεί να έχεις χίλια προβλήματα στην ζωή σου μέχρι να έχεις ένα πρόβλημα υγείας. Τότε έχεις μονάχα ένα πρόβλημα». Με αφορμή τη δύσκολη εμπειρία του, παρέθεσε μια φράση για την υγεία, χαρακτηρίζοντάς την ως «ένα στέμμα που φοράνε οι υγιείς, αλλά μόνο οι άρρωστοι μπορούν να δουν», προτρέποντας τους ακόλουθούς του να είναι ευγνώμονες για όσα θεωρούνται αυτονόητα.
Η πορεία της αποκατάστασης παραμένει απαιτητική, καθώς ο 22χρονος συνεχίζει να καταβάλλει καθημερινές προσπάθειες. Όπως είχε αποκαλύψει στις 4 Οκτωβρίου στην εκπομπή «Μια Ελλάδα παρέα» στο Open, η ανεξαρτησία του εξακολουθεί να περιορίζεται: «Ακόμα δεν μπορώ να περπατήσω χωρίς πατερίτσες ή χωρίς τη βοήθεια κάποιου. Έχουμε Γολγοθά ακόμα, έχουμε όμως και πολύ δύναμη». Ο ίδιος δεν ξεχνά τη συμπαράσταση που λαμβάνει, αναφερόμενος με συγκίνηση στον Μάνο Μαλλιαρό, τον οποίο επισκέφθηκε στην Κρήτη, χαρακτηρίζοντάς τον «αδερφό» που του έσωσε τη ζωή.