Ο Νίνο απαντά για τα «πονηρά σκουλήκια» και τον Γιώργο Μαζωνάκη
Ο τραγουδιστής διευκρινίζει τις δηλώσεις του για τον καλλιτεχνικό χώρο και την απώλεια του Γιώργου Μαζωνάκη, τονίζοντας τη σημασία της αυθεντικότητας.
Σε διευκρινίσεις σχετικά με τις πολυσυζητημένες δηλώσεις του για τα «πονηρά ετερόφωτα σκουλήκια» προχώρησε ο Νίνο, μιλώντας για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόσφατη τοποθέτησή του με αφορμή την απώλεια του Γιώργου Μαζωνάκη.
Μιλώντας την Πέμπτη (1.10.2026) στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, ο τραγουδιστής αναφέρθηκε στη στάση που τηρεί διαχρονικά στον καλλιτεχνικό χώρο: «Μπορεί να φαίνομαι παιδί, πλάκα κάνω, αλλά δεν είμαι. Παρατηρώ πολλά χρόνια και βλέπω ότι όλοι καθόμαστε και κοιτάμε. Δεν λέει κανείς τίποτα. Αν παρατηρήσεις την πορεία μου, πάντα λέω αυτό που σκέφτομαι». Όσον αφορά την απώλεια του Γιώργου Μαζωνάκη, ο καλλιτέχνης παραδέχτηκε πως δυσκολεύεται να διαχειριστεί το γεγονός.
Σχετικά με τη φράση περί «σκουληκιών» που προκάλεσε αίσθηση, ο Νίνο υπογράμμισε ότι οι αιχμές του αφορούσαν αποκλειστικά τον χώρο του θεάματος: «Όσοι είπαν ότι δεν κατάλαβαν, απαντάω ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον χώρο. Αυτό που είπα δεν παίρνει μπάλα όλο τον κόσμο. Για να είμαστε ξεκάθαροι, η δουλειά μου είναι να γράφω τραγούδια, να μεταφέρω ένα θετικό μήνυμα και να ζω την ύπαρξη του καλλιτέχνη».
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην προσωπική του φιλοσοφία για τις ανθρώπινες σχέσεις, επισημαίνοντας την ανάγκη για καθαρότητα και δικαιοσύνη: «Να μη σβήνουμε το φως για να επικρατήσει το σκοτάδι. Δεν έχω νιώσει κάποια αδικία, απλά αναλύω τους ανθρώπους που συναντώ. Προτιμάω τη μοναχικότητα». Υπενθυμίζεται ότι στην αρχική του παρέμβαση, ο Νίνο είχε κάνει λόγο για «ετερόφωτα» άτομα που πολεμούν τους «αυτόφωτους», χαρακτηρίζοντας τον εκλιπόντα Γιώργο Μαζωνάκη ως μια αυθεντική προσωπικότητα που ο χώρος δεν σεβάστηκε όσο θα έπρεπε.