Ενημέρωση με ένα κλικ

Ανατροπή στην υπόθεση Μαζωνάκη: Τα 42 λεπτά της πλασμαφαίρεσης και οι αντιφάσεις των γιατρών

Νέα στοιχεία από το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. για τις τελευταίες ώρες του Γιώργου Μαζωνάκη στο ιατρείο του Κολωνακίου και τα κρίσιμα ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις.

Νέα, συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως από το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την υπόθεση του Γιώργου Μαζωνάκη, ρίχνοντας φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 54χρονος καλλιτέχνης υποβλήθηκε σε πλασμαφαίρεση στο ιατρείο της οδού Καρνεάδου, στο Κολωνάκι. Η υπόθεση, που έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις και παρακολουθείται στενά από το Euronews, παρουσιάζει πλήθος αντιφάσεων στις καταθέσεις των εμπλεκόμενων γιατρών και του προσωπικού.

Όλα ξεκίνησαν στις 8 Σεπτεμβρίου, όταν ο τραγουδιστής επικοινώνησε με τη γιατρό του, αναζητώντας μια άμεση λύση για να ανταπεξέλθει στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Παρά τα συμπτώματα υπερδιέγερσης και δυσκολίας στην ορθοστασία που παρουσίαζε, οδηγήθηκε στη θεραπεία INUS PHERESIS, μια διαδικασία «καθαρισμού αίματος», για την οποία, σύμφωνα με τη γιατρό, δεν ζητήθηκε έγγραφη συγκατάθεση. Το γεγονός αυτό έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις οδηγίες της Βρετανικής Εταιρείας Αιματολογίας, που επιβάλλουν τη γραπτή ενημερωμένη συγκατάθεση του ασθενούς.

Το κρισιμότερο σημείο της προανάκρισης εστιάζει στον χρόνο: Ενώ η γιατρός ισχυρίστηκε ότι ο καλλιτέχνης έφθασε στις 16:00, μαρτυρίες εργαζομένων και ενός ταξιτζή τοποθετούν την άφιξή του πολύ νωρίτερα, μεταξύ 13:55 και 14:00. Επιπλέον, παρά τους ισχυρισμούς περί ανακοπής πριν την έναρξη της διαδικασίας, το ιστορικό του μηχανήματος δείχνει λειτουργία 42 λεπτών, υποδεικνύοντας ότι η πλασμαφαίρεση είχε πράγματι εκτελεστεί.

Όταν το ΕΚΑΒ έφθασε στο ιατρείο στις 16:26, ύστερα από κλήση που έγινε στις 16:23, βρήκε τον τραγουδιστή σε κατάσταση ασυστολίας. Παρά τις προσπάθειες ΚΑΡΠΑ, ο θάνατός του διαπιστώθηκε επίσημα στο νοσοκομείο «Ελπίς» στις 17:40. Η έρευνα επικεντρώνεται πλέον στην απουσία προηγούμενης καρδιολογικής εκτίμησης, στον καθαρισμό του ιατρείου αμέσως μετά το τραγικό συμβάν και στην απόφαση των γιατρών να μην συνοδεύσουν τον ασθενή στο νοσοκομείο. Οι δύο γιατροί αντιμετωπίζουν κακουργηματική δίωξη για έκθεση από την οποία προκλήθηκε θάνατος και έχουν λάβει προθεσμία να απολογηθούν στις 14 Σεπτεμβρίου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com