Στο σφυρί η γκαρνταρόμπα της ταινίας The Devil Wears Prada 2 μέσω του οίκου Christie’s
Μοναδικά κομμάτια υψηλής ραπτικής που φόρεσαν οι Μέριλ Στριπ και Lady Gaga διατίθενται σε διαδικτυακή δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό.
Μία μοναδική ευκαιρία για τους λάτρεις της μόδας και του κινηματογράφου ξεκινά, καθώς ο οίκος Christie’s και τα 20th Century Studios ανακοίνωσαν τη δημοπρασία της εντυπωσιακής γκαρνταρόμπα από την πολυαναμενόμενη ταινία The Devil Wears Prada 2. Η διαδικτυακή δημοπρασία, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την πρωταγωνίστρια Μέριλ Στριπ, θα διεξαχθεί από την 1η έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2026. Τα έσοδα της πώλησης πρόκειται να διατεθούν στην Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων (CPJ) με έδρα τη Νέα Υόρκη, καθώς και στο Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA).
Στη συλλογή περιλαμβάνονται δημιουργίες υψηλής ραπτικής που φόρεσαν οι πρωταγωνιστές της ταινίας, όπως οι Μέριλ Στριπ, Αν Χάθαγουεϊ, Έμιλι Μπλαντ, Στάνλεϊ Τούτσι, Σιμόν Άσλεϊ και η Lady Gaga. Μεταξύ των κορυφαίων αντικειμένων ξεχωρίζουν οι υπογεγραμμένες κόκκινες γόβες Valentino Garavani Rockstud της Μιράντα Πρίστλι, ένα παλτό με φούντες Dries Van Noten από τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2025 και ένα ιδιαίτερο ασπρόμαυρο σακάκι Schiaparelli.
Επιπλέον, οι συλλέκτες θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα φόρεμα Gabriela Hearst Niki, τη χειροπέδα Elsa Peretti της Έμιλι Μπλαντ, αλλά και το εντυπωσιακό μάξι φόρεμα με φτερά Bad Binch TongTong του Terrence Zhou, το οποίο φορέθηκε από τη Lady Gaga στο μουσικό βίντεο RUNWAY. Στη δημοπρασία συμμετέχουν επίσης δημιουργίες των οίκων Dolce & Gabbana, Dior, Elie Saab, Vhernier, Fendi, καθώς και το κλασικό γαλαζοπράσινο πουλόβερ J.Crew. Για όσους επιθυμούν να δουν τα κομμάτια από κοντά, θα πραγματοποιηθεί έκθεση στον οίκο Christie’s στη Νέα Υόρκη από τις 8 έως τις 13 Σεπτεμβρίου.