Ενημέρωση με ένα κλικ

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα αποκαλύπτει τα συναισθήματα για τον γάμο της σε χειρόγραφη επιστολή

Μια σπάνια επιστολή από τη διαμονή της στο Μπαλμόραλ και άγνωστα στιγμιότυπα από τα νεανικά της χρόνια βγαίνουν στο «σφυρί» τον Ιούλιο.

Μια σπάνια χειρόγραφη επιστολή, γραμμένη από την πριγκίπισσα Νταϊάνα στις 27 Σεπτεμβρίου 1981, φέρνει στο φως τις σκέψεις της νεαρής πριγκίπισσας κατά τις πρώτες εβδομάδες του έγγαμου βίου της με τον τότε διάδοχο του βρετανικού θρόνου, Κάρολο. Το κείμενο των τριών σελίδων, που συντάχθηκε στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας, αποτελεί μέρος μιας προσωπικής συλλογής της παιδικής της φίλης, Κάθριν Χάνμπερι, η οποία θα δημοπρατηθεί στις 7 Ιουλίου από τον οίκο Gorringe’s.

Στην επιστολή, η πριγκίπισσα Νταϊάνα εκφράζει με αυθορμητισμό τις εντυπώσεις της για τον μήνα του μέλιτος, ο οποίος περιλάμβανε μια κρουαζιέρα 12 ημερών με το βασιλικό γιοτ Britannia, με σταθμούς στην Αίγυπτο και τα ελληνικά νησιά. «Λατρεύω να είμαι όλη μέρα έξω και μισώ το Λονδίνο», εκμυστηρεύεται στην επιστολή της, δηλώνοντας παράλληλα ευτυχισμένη για την έγγαμη ζωή της, δύο μήνες μετά τον γάμο τους στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου.

Πέρα από την επιστολή, η δημοπρασία περιλαμβάνει τέσσερα έγχρωμα στιγμιότυπα από τη φοίτησή της στο West Heath Girls’ School την περίοδο 1973-1977. Σε μία από τις φωτογραφίες, η πριγκίπισσα Νταϊάνα εικονίζεται δίπλα στην ηθοποιό Τίλντα Σουίντον. Η συνολική αξία της συλλογής εκτιμάται μεταξύ 5.400 και 8.000 δολαρίων.

Ο ειδικός χειρογράφων του οίκου, Άλμπερτ Ράντφορντ, υπογραμμίζει πως τα τεκμήρια αυτά προσφέρουν μια σπάνια ματιά στην προσωπικότητα της πριγκίπισσας πριν το βάρος των καθηκόντων καθορίσει τη ζωή της. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, η πραγματική φιλοδοξία της Νταϊάνα ήταν να δημιουργήσει μια οικογένεια και να βρίσκει χαρά στα απλά πράγματα, πριν η πορεία της οδηγηθεί στον χωρισμό το 1992 και στο οριστικό διαζύγιο το 1996.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com