Ενημέρωση με ένα κλικ

Κρυφοί παράδεισοι για αξέχαστες διακοπές που περιμένουν να τους γνωρίσετε

Η χώρα μας με τα Ελληνικά νησιά της αποτελεί τον καλύτερο προορισμό για ήρεμες διακοπές και στιγμές απόλυτης χαλάρωσης και ελευθερίας με τα μαγευτικά της τοπία.

Τα νησιά της Ελλάδας με την απίστευτη φυσική ομορφιά τους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της είναι κρυφοί παράδεισοι που περιμένουν να τους εξερευνήσεις για αξέχαστες διακοπές σε όποιο και αν επιλέξεις να βρεθείς..

Τα ελληνικά νησιά είναι από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς στον κόσμο. Το απίθανο ηλιοβασίλεμα του πελάγους, τα γραφικά παραθαλάσσια χωριουδάκια, οι απόμερες παραδεισένιες ακτές, και τα ανθοστολισμένα δρομάκια με τα πανέμορφα ταβερνάκια τους, είναι ό,τι πρέπει για τους χαλαρούς ρυθμούς που αναζητάς στις διακοπές σου.

Αμοργός

Ιδανικές θάλασσες για καταδύσεις, γεμάτες σπήλαια και φυσικά εξαιρετικά νερά. Δε θα μπορέσετε να αντισταθείτε στις βουτιές αφού τα νερά του νησιού είναι από τα ωραιότερα που θα δείτε στη ζωή σας.

Η Αμοργός, γνωστή για το απέραντο γαλάζιο που την περιβάλλει, είναι ένα μαγευτικό νησί των Κυκλάδων. Ιδανικός προορισμός για ξεκούραστες διακοπές, συνδυάζει χαλάρωση, νυχτερινή διασκέδαση και δραστηριότητες στη φύση.

Οι διακοπές στην Αμοργό συνδυάζουν συγκλονιστικά τοπία, ονειρεμένες θάλασσες, εξαιρετικό φαγητό, γραφικά χωριά, πεζοπορίες, παραδοσιακές γιορτές και ζωηρή νυχτερινή ζωή.

Για τους λάτρεις της πεζοπορίας, το νησί έχει μια πολύ ιδιαίτερη, βραχώδη μορφολογία με πανέμορφα μονοπάτια που συνδέουν τα χωριά μεταξύ τους και προσφέρουν μοναδική θέα στο Αιγαίο πέλαγος.

Η Αμοργός φημίζεται για την πεντανόστιμη παραδοσιακή κουζίνα της και, φυσικά, για το διάσημο ρακόμελο. Στο νησί παράγονται προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, όπως γαλακτοκομικά, ρακή, όσπρια και σουσάμι.

Οι νύχτες στην Αμοργό είναι γεμάτες ζωντάνια και κέφι. Στο νησί γίνονται πολλά πανηγύρια όλο τον χρόνο, ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κέντρα της νυχτερινής ζωής είναι η Αιγιάλη και η Χώρα.

Φούρνοι

Το σχήμα των Φούρνων θυμίζει αστακό και σε αυτό, σύμφωνα με κάποιους, οφείλεται η αφθονία αστακών στις θάλασσες του νησιού! Γνωστοί για την άγρια ομορφιά τους, οι Φούρνοι προσφέρονται για ήρεμες διακοπές και στιγμές απόλυτης χαλάρωσης και ελευθερίας.

Οι Φούρνοι είναι το νησί των ψαράδων και των μελισσοκόμων, η Θύμαινα μαγεύει τους επισκέπτες με τα τιρκουάζ νερά της! Μπορείς να απολαύσεις ήσυχες, ανέμελες διακοπές, να φας πεντανόστιμο φρέσκο ψάρι και θαλασσινά και να κολυμπήσεις σε υπέροχες παραλίες.

Η μεγάλη ακτογραμμή των Φούρνων είναι γεμάτη υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά! Οι περισσότερες δεν είναι οργανωμένες, οπότε φρόντισε να έχεις μαζί τα απαραίτητα εφόδια. Οι κύριες δραστηριότητες σχετίζονται με τη θάλασσα, καθώς οι παραλίες των Φούρνων είναι ιδανικές για κολύμπι, θαλάσσια σπορ, καταδύσεις και ψάρεμα.

Από τους Φούρνους δεν λείπει η διασκέδαση. Από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τα τέλη Αυγούστου διοργανώνονται παραδοσιακά γλέντια και πανηγύρια, στα οποία μπορείς να φας, να πιεις και να χορέψεις μέχρι το πρωί! Το νησί φημίζεται, επίσης, για τις τοπικές σπεσιαλιτέ με ψάρια και θαλασσινά, και ιδιαίτερα για την περίφημη αστακομακαρονάδα

Φολέγανδρος

Το νησί είναι μικρό αλλά αρκετά μεγάλο για να σας κάνει να σας κάνει να το ερωτευτείτε. Ξεχωρίζει για τους ξηρούς λόφους και τα χιλιόμετρα πέτρινων τοίχων πάνω από την καταγάλανη θάλασσα.

Είναι γνωστή για τους ήρεμους ρυθμούς της και προσφέρεται για ξεκούραστες διακοπές μακριά από τη βουή της πόλης.

Tο άγριο και βραχώδες τοπίο της Φολεγάνδρου σε συνδυασμό με τα καταγάλανα νερά της θάλασσας συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό που θα σε μαγέψει.

Η Φολέγανδρος είναι το ιδανικό νησί για να απολαύσετε ήσυχες διακοπές, καθώς δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία στα τρία χωριά, δίνοντας μια αίσθηση γαλήνης. Οι παραλίες είναι αρκετές, τις ομορφότερες όμως θα πρέπει να τις προσεγγίσετε δια θαλάσσης, με ένα από τα πολλά καΐκια που θα σας μεταφέρουν σε πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά.

Τα περισσότερα εστιατόρια και ταβερνάκια του νησιού βρίσκονται στη Χώρα της Φολεγάνδρου. Στην Άνω Μεριά και στον Καραβοστάση υπάρχουν, επίσης, γραφικές ταβέρνες για να δοκιμάσεις πεντανόστιμο τοπικό φαγητό.

Αλόννησος

Αν είστε φυσιολάτρης είναι το τέλειο μέρος για να επισκεφθείτε. Υπέροχες θάλασσες γεμάτες φώκιες και δελφίνια, ενώ τα πυκνά της δάση προσφέρονται για περιπάτους. Καταπράσινα νερά, πευκόφυτα δάση!

Η Αλόννησος είναι ένα καταπράσινο νησί των Σποράδων, ιδανικός προορισμός για ξεκούραστες διακοπές στη φύση, δίπλα στη θάλασσα.

Το νησί της Αλοννήσου είναι ένας παράδεισος πρασίνου, με πανέμορφες παραλίες και κολπίσκους με πυκνή βλάστηση που φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

Η Αλόννησος είναι διάσημη για το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της, Εκεί μπορείς να κολυμπήσεις, να κάνεις καταδύσεις ή πεζοπορία και να παρατηρήσεις την άγρια ζωή και το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο.

Οι παραλίες της συνδυάζουν κρυστάλλινα νερά και πλούσια βλάστηση. Αρκετές από αυτές είναι οργανωμένες, με ομπρέλες ή και ξαπλώστρες.

Η τοπική κουζίνα στην Αλόννησο είναι εξαιρετική, καθώς βασίζεται σε αγνά υλικά, παραδοσιακές συνταγές και, φυσικά, στο φρέσκο ψάρι. Απαραίτητη, λοιπόν, η στάση στις ψαροταβέρνες του νησιού για μεζεδάκια, ψητά ψάρια, μακαρονάδα με θαλασσινά και άλλες λαχταριστές συνταγές Αλοννήσου.

Σίφνος

Η Σίφνος είναι μια γιορτή τοπικών γεύσεων και πολλών ανακαλύψεων, μακριά από την πολυκοσμία, όπου επικρατεί η απόλυτη ηρεμία.

Είναι ένα όμορφο νησί των δυτικών Κυκλάδων που φημίζεται για τη γραφική του αρχιτεκτονική, τους χαλαρούς ρυθμούς, τις τοπικές λιχουδιές, τα παραδοσιακά κεραμικά και, φυσικά, για τη νυχτερινή ζωή!

Προσφέρει πολλές διαφορετικές επιλογές στους ταξιδιώτες, διατηρώντας ταυτόχρονα ένα χαμηλό προφίλ και μια ήρεμη ατμόσφαιρα. Γραφικοί οικισμοί, γοητευτικές παραλίες, θεσπέσια κουζίνα, εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα και πανέμορφα μονοπάτια σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις!

Με άμμο ή βραχώδεις, πολυσύχναστες ή πιο ήσυχες, μεγάλες και οργανωμένες ή μικρές και απόμερες, οι παραλίες της Σίφνου είναι μοναδικές και για όλα τα γούστα!

Η Σίφνος φημίζεται για τις υπέροχες παραδοσιακές συνταγές και τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα της. Δεν είναι τυχαίο ότι από το νησί κατάγεται ο πασίγνωστος μάγειρας Νίκος Τσελεμεντές!

Αν και οι Καμάρες είναι κάπως πιο ήρεμες, το νησί ζωντανεύει στα γεμάτα στενάκια της Χώρας, με πολλές επιλογές για ποτό και χορό. Μία εναλλακτική επιλογή είναι το Κάστρο της Σίφνου, ιδανικό για ένα ποτήρι κρασί την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

 

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει