Ενημέρωση με ένα κλικ

Κίνδυνος: Μην ξεχνάτε τα γυαλιά ηλίου στο αυτοκίνητο

Μπορεί να πεις “έλα τώρα σιγά τι θα γίνει” , όμως αν γίνει.. μην κλαις…!

Το πιο χρήσιμο πράγμα για το καλοκαίρι και τον Ελληνικό ήλιο που έχουμε τόσο απλόχερα, δεν είναι άλλο από τα γυαλιά ηλίου.

Χρήσιμα μεν αλλά και επικίνδυνα.. καθώς εκτός του ότι μπορεί κάποιος επίδοξος κλέφτης να μπει στον πειρασμό να σπάσει το παράθυρο για να τα κάνει δικά του.. υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να προκληθεί πυρκαγιά με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό..

Τα γυαλιά ηλίου ειδικά αυτές τις μέρες του καύσωνα αν αφεθούν είτε στο ταμπλό είτε στο κάθισμα είτε σε κάποιο άλλο σημείο του αυτοκινήτου, καθώς θα είναι ακίνητα για αρκετές ώρες μπορούν να συγκεντρώσουν μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας στο σημείου που θα βρίσκονται με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά, καθώς λειτουργούν όπως και ένας μεγεθυντικός φακός.

Ενδεικτικό είναι ένα περιστατικό που δημοσίευσε πέρυσι η Υπηρεσία Πυροσβεστικής και Διάσωσης του Nottinghamshire. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία (δείτε την παραπάνω), τα γυαλιά που είχαν αφεθεί στο ταμπλό οδήγησαν στη δημιουργία μιας μεγάλης τρύπας στο παρμρπίζ και το λιώσιμο των επιφανειών της καμπίνας, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύχθηκε.

Στην ανάρτησή της η πυροσβεστική υπηρεσία εφιστά την προσοχή των οδηγών, ζητώντας τους να μην αφήνουν αντικείμενα που αντανακλούν το φως στο ταμπλό του αυτοκινήτου τους.

φωτιά στο ταμπλό αυτοκινήτου
Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι και μπορεί να οδηγήσει σε φωτιά στο αυτοκίνητο - 4troxoi.gr
Shocking photo shows how a pair of sunglasses left on car dashboard sparked huge blaze | Daily Mail Online

Θυμίζουμε ότι ως μεγεθυντικός φακός, οδηγώντας σε φωτιά, μπορεί να λειτουργήσει και το -υπεράνω πάσης υποψίας- πλαστικό μπουκάλι νερού.

Όμως τα γυαλιά ηλίου δεν είναι το μόνο αντικείμενο που δεν πρέπει να αφήνουμε μέσα στο αυτοκίνητο ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες…

Το εμφιαλωμένο νερό. Μπορεί να φαίνεται αθώο ένα μπουκαλάκι νερού , αλλά καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία, οι χημικές ουσίες από το πλαστικό μπουκάλι μπορεί να διαρρεύσουν στο νερό, καθιστώντας το μη ασφαλές για να το πιείτε..

Εκτός αυτού είναι και αυτό σε κάποιες ειδικές συνθήκες ένας εν δυνάμει μεγεθυντικός φακός.. με όλες τις συνέπειες του.. που προαναφέραμε

Δεν πρέπει να αφήνουμε μπουκάλι με νερό στο αυτοκίνητο | Top Gear Greece

Τα φάρμακα. Τα περισσότερα φάρμακα είναι πιστοποιημένα μέχρι τους 25°C, από εκεί και πέρα η κατανάλωση τους μπορεί να μην είναι αποτελεσματική αν έχουν εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες και ταυτόχρονα, μπορεί να επιδεινώσουν και την κατάσταση της υγεία σας.

Ζωτικής σημασίας το φαρμακείο στο αυτοκίνητο! | Nextdeal

Το αντηλιακό. Το πολύ χρήσιμο για την εποχή αντηλιακό είναι μια κινητή βόμβα μέσα στο αυτοκίνητο σας.. καθώς σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών, χάνει τις προστατευτικές του ιδιότητες και μπορεί ακόμα να εκραγεί λόγω της πίεσης που αναπτύσσεται στο εσωτερικό του μπουκαλιού από την υπερθέρμανση.

Έχει ημερομηνία λήξης ένα αντηλιακό;

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει