Ενημέρωση με ένα κλικ

“Sex toys και celebrities” – Τα “ταμπού” της εποχής σπάνε;

Για κάποιους, η ικανοποίηση ήταν το τελευταίο πράγματα στο μυαλό τους στη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian. Έρευνες, από την Ινδία μέχρι την Ιταλία, αποκάλυψαν ότι η απώλεια της λίμπιντο στη διάρκεια του lockdown ήταν πραγματική και ότι το στρες σκότωσε τη διάθεση στην κρεβατοκάμαρα. Η σεξουαλική ευεξία, από την άλλη, έχει χτυπήσει κορυφή. Όχι μόνο η συζήτηση γύρω από τη σεξουαλική ικανοποίηση έχει αλλάξει για τη γενιά Z, αλλά και η βιομηχανία που σχετίζεται με αυτή – από τις εφαρμογές στα sex toys, φυτικά συμπληρώματα και ειδικά έλαια – ανθίζει.

«Η σεξουαλική ευεξία έχει να κάνει με την ευχαρίστηση και η ευχαρίστηση είναι υγεία», δηλώνει η Cecile Gasnault, brand director για τη Smile Makers, που έχει δει τις πωλήσεις των δονητών της να εκτοξεύονται τον τελευταίο καιρό.

«Αφορά την ψυχική και σωματική μας ευεξία. Οι διασημότητες βοήθησαν στο να γίνει φυσιολογική αυτή η συζήτηση και στην κατάργηση του στίγματος και της ντροπής που έχουν νιώσει οι άνθρωποι πριν για τη σύνδεση με το σώμα τους».

Η παγκόσμια βιομηχανία σεξουαλικής ευεξίας αναμένεται να ανέλθει σε 90 δισεκατομμύρια λίρες έως το 2026 και οδηγείται από νέες γυναίκες που απομακρύνονται από τις προκαταλήψεις και στηρίζουν την ιδέα ότι η σεξουαλική ευχαρίστηση – είτε είναι σόλο είτε με κάποιον σύντροφο – είναι φροντίδα για τον εαυτό τους, η οποία είναι τόσο θεμελιώδης όσο το να παίρνεις βιταμίνες ή το να βρίσκεις τη σωστή ενυδατική κρέμα.

«Οι άνθρωποι συχνά ανησυχούν για τον αυνανισμό, ότι είναι κάτι κακό, αντί να τον δουν σαν ένα θετικό κομμάτι της υγείας τους», λέει η Gasnault.

Το Bloomingdale έγινε το πρώτο μεγάλο πολυκατάστημα στις ΗΠΑ που ξεκίνησε τη λειτουργία καταστήματος σεξουαλικής ευεξίας «γεμάτο με φιλικά προς το περιβάλλον, body positive καλούδια».

«Τα sex toys ακόμη θεωρούνται ταμπού», δήλωσε η Allen, παρουσιάζοντας το Womanizer το φθινόπωρο του 2020. «Ο μόνος τρόπος για να μην αποτελούν πλέον τα αντικείμενα ταμπού είναι να μιλάς ανοιχτά για αυτά, συχνά και χωρίς ντροπή ή ενοχή».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει