Ενημέρωση με ένα κλικ

Aκμή: Πώς να αντιμετωπίσεις την ακμή με τέσσερις τοπικές θεραπείες

Ο εχθρός όλων των γυναικών, σε κάθε ηλικία, είναι η ακμή, η οποία σε πολλές περιπτώσεις δημιουργεί και μεγάλο άγχος, ιδιαίτερα σε έφηβα άτομα.

Γι’ αυτό υπάρχουν τέσσερις τοπικές θεραπείες για να την αντιμετωπίσεις.

Οι τέσσερις θεραπείες για την ακμή σύμφωνα με το queen:

Σαλικυλικό οξύ

Το σαλικυλικό οξύ καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητές του. Επιπλεόν επουλώνει τις πληγές, αλλά και τις επιδερμίδες που βρίσκονται σε φάση γήρανσης.

Αζελαϊκό οξύ

Μπορεί να μειώσει αισθητά τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή και κατ’ επέκταση να μειώνει και τη φλεγμονή. Το αζελαϊκό οξύ περιορίζει, επίσης, τις δυσχρωμίες που δημιουργούνται στην επιδερμίδα μετά την επούλωση των σπυριών.

Τοπικά ρετινοειδή

Τα τοπικά ρετινοειδή ή παράγωγα της βιταμίνης Α (όπως ονομάζονται αλλιώς) έχουν την ιδιότητα να απολεπίζουν το δέρμα, να μειώνουν δυσχρωμίες και σημάδια, επανορθώνοντας συγχρόνως τις κυτταρικές δομές.

Γλυκολικό οξύ

Ανήκει στην κατηγορία των AHAs (άλφα υδροξυ-οξέων) και έχει απολεπιστική δράση. Στην ουσία, απομακρύνει από την επιδερμίδα τα νεκρά κύτταρα, χαρίζοντάς της απαλότητα και λάμψη.

Αν χρησιμοποιηθεί σε τακτική βάση, απομακρύνει τους φραγμένους πόρους, ενώ έχει την ικανότητα να απομακρύνει σημάδια ακμής και άλλες ατέλειες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει