Ενημέρωση με ένα κλικ

Το Χόλιγουντ ξανά στην Θεσσαλονίκη: Νέα κινηματογραφική παραγωγή

Μια μεγάλη παραγωγή του Χόλιγουντ θα γυριστεί εκ νέου στη Θεσσαλονίκη, από τον ερχόμενο Νοέμβριο, αν συμφωνηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

«Η Θεσσαλονίκη απέδειξε πως μπορεί να είναι “film friendly” και γι’ αυτό οι παραγωγοί του Χόλιγουντ έρχονται ξανά στην πόλη με την επόμενη ταινία, μια πολύ μεγαλύτερη ταινία απ’ αυτήν του Αντόνιο Μπαντέρας», τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104, 9 FM» o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας – ΕΚΟΜΕ Πάνος Κουάνης.

«Κάνουμε έναν αγώνα ώστε να το εγγυηθούμε αυτό απόλυτα για την πόλη και την Ελλάδα και να βεβαιωθούμε ότι αυτή η ταινία θα έρθει», εξήγησε ο κ. Κουάνης και πρόσθεσε πως έπεται συνέχεια. «Η επόμενη, επίσης μεγάλη παραγωγή θα “φτάσει” στην πόλη εάν όχι μέσα στο 2021, στις αρχές του 2022», σημείωσε με έμφαση, επισημαίνοντας πως «ως ΕΚΟΜΕ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύσουμε τον οπτικοακουστικό ρόλο της Θεσσαλονίκης».

Η Θεσσαλονίκη, κέντρο παραγωγής

«Το πιο σημαντικό σε κάθε περίπτωση, πέρα από τις ταινίες που έρχονται, ήταν πάντα το αρχικό σκεπτικό άλλωστε. Ήταν να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη και γενικότερα την περιοχή γύρω από τη Θεσσαλονίκη ένα πολύ δυνατό κέντρο οπτικοακουστικής παραγωγής», σημείωσε ο κ. Κουάνης, υπογραμμίζοντας πως και οι δύο παραγωγές που αναμένεται να φτάσουν στην πόλη -εφόσον συμφωνηθεί και η τελευταία λεπτομέρεια- είναι της τάξης των δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

«Μ’ αυτό τον ευρύτερο στόχο για την περιοχή όμως, πέρα από το “κυνήγι” που κάνουμε ως ΕΚΟΜΕ ώστε να έρθουν στην πόλη ταινίες, προσπαθούμε να φτιάξουμε επαγγελματίες της συγκεκριμένης βιομηχανίας εντόπιους. Είναι αυτός ο λόγος για τον οποίον φερειπείν υπογράψαμε και τη συμφωνία για εκπαιδευτικές και άλλες δράσεις με το ΑΠΘ ώστε να αναπτύξουμε αυτούς τους απαραίτητους για τις παραγωγές επαγγελματίες (συνεργεία, ειδικούς κ.ο.κ)», επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ.

Η Ελλάδα στον χάρτη

«Το δύσκολο ήταν να μπει η Ελλάδα στον “χάρτη” των παραγωγών αυτών. Από τη στιγμή που έχει πια μπει εκεί, έρχονται συνέχεια σκάουτερς (σ.σ ανιχνευτές τοποθεσιών) και ψάχνουν τις δυνατότητες», απάντησε ο κ. Κουάνης στο ερώτημα για τυχόν βολιδοσκοπήσεις μεγάλων στούντιο στη χώρα γενικότερα και την κεντρική Μακεδονία ειδικότερα.

Ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ αποκάλυψε μάλιστα πως στο παρελθόν είχαν αφιχθεί τέτοιοι ειδικοί για να ερευνήσουν το ενδεχόμενο να γυριστεί τμήμα της παραγωγής κάποιων υπερμπλοκμπάστερ ταινιών, όπως τα «The Fast and The Furious».

«Είχαν έρθει σκάουτερ για τα δύο τελευταία “Fast and Furious”, ακόμη και αν στη συνέχεια έγιναν τελικά γυρίσματα σε άλλες χώρες – μια ταινία κινήθηκε προς την Κούβα.

Το βασικό είναι πως έχουμε μπει στον χάρτη και πλέον μας “κοιτάνε” για να γίνουν εδώ παραγωγές! Τώρα πλέον δεν… περνούν οι παραγωγές πάνω από την Ελλάδα χωρίς να “προσγειώνονται”. Τώρα και “προσγειώνονται” και μας ψάχνουν καλά κι εάν από τους 10 ενδιαφερόμενους τελικά στην χώρα μας προχωρούν σε παραγωγές οι 2, αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία», υπογράμμισε ο κ. Κουάνης, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως ήδη γίνονται συζητήσεις για το επόμενο έτος, οι οποίες αφορούν οπτικοακουστικές παραγωγές ακόμη πιο μεγάλες απ’ αυτές του 2021.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει