Ενημέρωση με ένα κλικ

Οι τέσσερις τροφές που τονώνουν τον εγκέφαλο

Είναι γεγονός ότι η επαρκής κατανάλωση ωμέγα-3 συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Μια καλή πηγή Ω-3 είναι ο σολομός και άλλα λιπαρά ψάρια.

Φυσικά, όμως, οι παραπάνω τροφές δεν είναι οι μοναδικές τροφές που ενισχύουν τον εγκέφαλο. Οι παρακάτω τέσσερις τροφές, έχουν επίσης θεαματικά αποτελέσματα στην ενδυνάμωση του νου.

Οι τροφές που τονώνουν τον εγκέφαλο είναι:

1.Blueberries

Τα μπλε και μοβ μούρα είναι πλούσια πηγή φυτικών ενώσεων, που ονομάζονται ανθοκυανίνες, οι οποίες σύμφωνα με μελέτες, έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές επιδράσεις στο σώμα. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν, παίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση των φλεγμονών, οι οποίες σχετίζονται συχνά με νευροεκφυλιστικές ασθένειες.

2.Μαύρη σοκολάτα

Ο σολομός και η μαύρη σοκολάτα είναι απο τις πιο δημοφιλής τροφές στο ζήτημα της υγείας του εγκεφάλου. Πράγματι, η μαύρη σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικές φυτικές ενώσεις, γνωστές ως φλαβονόλες, οι οποίες ενισχύουν την μνήμη, καθυστερώντας την παρακμή της λόγω ηλικίας. Το μυστικό είναι να επιλέγεις σοκολάτες με 70% περιεκτικότητα σε κακάο, γιατί σε αυτό συναντάμε τα φλαβονοειδή.

3.Κουρκουμάς

Η κουρκουμίνη είναι ευρέως διαδεδομένη για τα οφέλη της στην υγεία του εγκεφάλου. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι όταν συνδυάζεται ο κουρκουμάς με το μαύρο πιπέρι, μπορεί να βελτιώσει την υγεία ατόμων που πάσχουν απο την νόσο Αλτσχάιμερ.

4.Αυγά

Τα αυγά είναι μια ενδιαφέρουσα θρεπτική τροφή, που συμβάλει στην γενικότερη υγεία του οργανισμού. Ο κρόκος, τον οποίο αρκετοί αποφεύγουν, περιέχει ένα σημαντικό συστατικό στοιχείο, την χολίνη, η οποία, όπως έχει αποδειχθεί σχετίζεται με την βελτίωση της μνήμης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει