Ενημέρωση με ένα κλικ

Με διπλό εγκεφαλικό νοσηλεύεται η Ροζίτα Σώκου

Μάχη για τη ζωή της δίνει η Ροζίτα Σώκου, αφού η επιτυχημένη δημοσιογράφος εδώ και περίπου δυο εβδομάδες νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με διπλό εγκεφαλικό.

Η δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου βρίσκεται στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», μετά το εγκεφαλικό που υπέστη στο σπίτι της, όπου βρίσκεται καθηλωμένη τα τελευταία χρόνια σε αναπηρικό αμαξίδιο σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso. Στο πλευρό της 98χρονης Ροζίτας Σώκου βρίσκεται συνεχώς η μοναχοκόρη της, Ιρένε.

Ποιά είναι η Ροζίτα Σώκου

Γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1923 στην Πλάκα της Αθήνας και μεγάλωσε στο Ψυχικό. Είναι κόρη του δημοσιογράφου, θεατρικού συγγραφέα και εκδότη Γεωργίου Σώκου και της Τιτίκας Μιχαηλίδου, με καταγωγή από τη Σμύρνη. Παρακολουθούσε από νηπιακής ηλικίας μαζί με τον παππού της Φώτη Μιχαηλίδη, μανιώδη θεατρόφιλο και κινηματογραφόφιλο, τις κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις που παίζονταν στην Αθήνα. Διατηρεί τις ιδιόχειρες προσωπικές της κριτικές από την εποχή του Γυμνασίου.

Η καριέρα της στην δημοσιογραφία

Η Ροζίτα Σώκου υπήρξε μια από τις πρώτες Ελληνίδες γυναίκες δημοσιογράφους. Άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με την κινηματογραφική κριτική το 1946. Εργάστηκε στο περιοδικό Χόλλυγουντ, στις εφημερίδες Οι καιροί (1948-1950), Ανεξαρτησία (1949), Βραδυνή (1949-1955) και συγχρόνως στην Athens News (1952-1980). Το 1953 η Ελένη Βλάχου, που ως τότε έγραφε η ίδια την κινηματογραφική κριτική της Καθημερινής, της παρέδωσε τη στήλη, την οποία η Σώκου διατήρησε για αρκετά χρόνια, συνεργαζόμενη και με τα περιοδικά Εκλογή και Εικόνες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει