Ενημέρωση με ένα κλικ

Οι βασικές διαφορές ανάμεσα σε μια αληθινή και μια τοξική σχέση

Υπάρχουν κάποιες βασικές διαφορές ανάμεσα σε μια αληθινή και μια τοξική σχέση.

Παρακάτω θα δεις τα πέντε βασικά στοιχεία που πρέπει να προσέξεις στη σχέση σου για να καταλάβεις αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε αυτήν.

1. Υποστήριξη

Σε μια αληθινή υγιή σχέση τα μέλη της προσπαθούν να βοηθούν ο ένας τον άλλον να εξελιχθεί μέσα σε αυτήν. Στις τοξικές σχέσεις τα μέλη της δεν βελτιώνουν ή στηρίζουν ο ένας τον άλλον αλλά κολλάνε πάνω στη σχέση και βλέπουν μια πιο γενική εικόνα αυτής.

2. Ελευθερία

Στις υγιείς σχέσεις τα μέλη της νιώθουν ελεύθερα να ζήσουν τη ζωή τους όπως θέλουν κάνοντας τις επιλογές του χωρίς περιορισμούς. Στις τοξικές σχέσεις κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και ένα από τα δύο μέλη ή και τα δύο νιώθουν ένα είδος καταπίεσης.

3. Ατομικότητα

Σε μια υγιή σχέση τα μέλη της δεν προσπαθούν να αλλάξουν ο ένας τον άλλον σε αντίθεση με τις τοξικές σχέσεις που τόσο ο ένας όσο και ο άλλος προσπαθούν να αλλάξουν τον χαρακτήρα του ανθρώπου που έχουν απέναντί τους.

4. Σεξ

Σε μια υγιή σχέση το σεξ βγαίνει φυσικά ανάμεσα στο ζευγάρι και δεν νιώθουν την πίεση να το κάνουν χωρίς να το θέλουν. Στις τοξικές σχέσεις το σεξ πολλές φορές θα συμβεί με το ένα από τα δύο μέλη να νιώθει καταπίεση στο να το κάνει.

5. Επικοινωνία

Το πιο σημαντικό στοιχείο σε μια σχέση είναι η επικοινωνία. Στις υγιείς σχέσεις η επικοινωνία συμβαίνει αβίαστα ή τουλάχιστον με προσπάθεια εποικοδομητική που οδηγεί σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Στις τοξικές σχέσεις κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Εδώ υπάρχει άσχημη έως καθόλου επικοινωνία και πολλές φορές ο ένας από τους δύο συντρόφους χειραγωγεί τον άλλον για να πετύχει αυτό που θέλει.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει