Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο πιο σωστός τρόπος να φοράς το αντηλιακό σου

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο για την επιδερμίδα μας όλες τις εποχές του χρόνου. Σκέφτηκες όμως ότι μπορεί να μην το εφαρμόζεις σωστά;

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, οι στατιστικές λένε ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων φοράει μόλις το 25-50 % της ποσότητας που συστήνεται από τους ειδικούς ως απαραίτητη για σωστή αντηλιακή προστασία!

Για πλήρη προστασία από τον ήλιο, οι ενήλικες χρειάζεται ν’ απλώσουν στο σώμα τους την ποσότητα αντηλιακού που χωράει σε ένα σφηνάκι. Αυτό ίσως σου φαίνεται περισσότερο απ’ όσο συνήθως θεωρείς ότι επαρκεί. Για το πρόσωπό σου, πάλι, η σωστή ποσότητα μεταφράζεται περίπου σε μια κουταλιά του γλυκού ή στο αντηλιακό που θα χρειαζόταν να καλύψει το μήκος δύο δαχτύλων.

Ως γενικός κανόνας, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, ισχύει ότι το αντηλιακό πρέπει να φοριέται στο τελευταίο βήμα του skincare , δηλαδή μετά την εφαρμογή του serum και της ενυδατικής.

Όσο για το πώς θα απλώσεις το αντηλιακό σωστά στο πρόσωπό σου, οι ειδικοί προτείνουν από το κέντρο του προσώπου με φορά προς τα πάνω και προς τα έξω, με απαλό μασάζ μέχρι να απορροφηθεί, όχι ταμποναριστά. Αυτό εξασφαλίζει ότι θα καλύψεις όλη την επιφάνεια του προσώπου αλλά και σημεία που συχνά ξεφεύγουν, όπως η επιδερμίδα κοντά στις ρίζες των μαλλιών ή το πηγούνι. Αν χρησιμοποιείς αντηλιακό σε μορφή spray, ψέκασε το μέχρι να καλύψει ομοιόμορφα το πρόσωπό σου.

Πολύ σημαντικό: Μην ξεχνάς το λαιμό, τα αυτιά, την κορυφή του κεφαλιού σου και όλα τα σημεία του σώματός σου που εκτίθενται στον ήλιο. Δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να σε τρομάξουμε αλλά πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι ακόμη και τα χείλη μπορούν να προσβληθούν από καρκίνο του δέρματος γι’ αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιείς ένα lip balm με SPF 30 ή και υψηλότερο.

Επίσης, το 10% των μελανωμάτων εμφανίζονται στο κρανίο και το τριχωτό της κεφαλής, γι’ αυτό πάρε έξτρα προφυλάξεις φορώντας πάντοτε καπέλο όταν βρίσκεσαι κάτω από τον ήλιο.

Σ’ ότι αφορά το timing, αν χρησιμοποιείς ένα αντηλιακό με χημικά φίλτρα άπλωσέ το τουλάχιστον 20 λεπτά πριν βγεις από το σπίτι, ώστε να του δώσεις το χρόνο ν’ απορροφηθεί. Σ’ αντίθεση με τα χημικά φίλτρα, τα φυσικά φίλτρα δρουν αμέσως μόλις απλωθούν στο δέρμα, οπότε αυτός ο χρόνος αναμονής δεν είναι απαραίτητος.

Τέλος, μην ξεχνάς πως θα πρέπει ν’ ανανεώνεις το αντηλιακό σου κάθε δύο ώρες ή κάθε φορά που βγαίνεις από τη θάλασσα. Όσο και αν λατρεύεις τον ήλιο, είναι απολύτως απαραίτητο να είσαι πάντα προσεκτική απέναντί του γιατί η υγεία της επιδερμίδας σου είναι ανεκτίμητη!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει