Ενημέρωση με ένα κλικ

Η DIY μάσκα με μπανάνα για θρεπτικά μαλλιά!

Τα μαλλιά μας, ειδικά το καλοκαίρι, χρειάζονται προστασία κι extra θρέψη, λόγω ήλιου και θάλασσας.

Υπάρχει ωστόσο μια μάσκα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, με μπανάνα, αβοκάντο και λίγο ελαιόλαδο που μπορείς εύκολα να φτιάξεις μόνη σου και που θα βοηθήσει τα μαλλιά σου να κρατήσουν την ισορροπία τους.

Οι μπανάνες φημίζονται για τα διατροφικά οφέλη τους, προσφέρουν όμως εξαιρετική θρέψη και όταν τις…απλώσουμε στα μαλλιά μας.

Το εξωτικό, πεντανόστιμο αυτό φρούτο που περιέχει βιταμίνες Α, B, C, E, μαγνήσιο και κάλιο, είναι επίσης πλούσιο σε διοξείδιο του πυριτίου (silica) που βοηθά τον οργανισμό στη διαδικασία της σύνθεσης κολλαγόνου.

Έχει επίσης αντιμικροβιακές ιδιότητες που βοηθούν ιδιαίτερα όσους έχουν ξηρό τριχωτό με τάση να δημιουργεί “νιφάδες”.

Όταν ένα τόσο θρεπτικό φρούτο συνδυάζεται με τα ωφέλιμα έλαια του αβοκάντο (περιέχει πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα αλλά επίσης βιταμίνη C και Ε) αλλά και το ευεργετικό ελαιόλαδο (πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και Ω λιπαρά) τότε η ενδυναμωτική, ενυδατική και θρεπτική δράση της μάσκας είναι εγγυημένη!

Ευτυχώς, μία σπιτική μάσκα με μπανάνα όπως αυτή που προτείνουμε είναι κάθε άλλο παρά πολύπλοκη στην ετοιμασία της: Το μυστικό -όπως και για κάθε DIY μάσκα- είναι να βεβαιωθείς ότι θ’ αναμείξεις πολύ καλά τα υλικά ώστε να πάρεις ένα ομοιογενές μείγμα με υφή μάσκας.

Θα χρειαστείς:

·Μία μπανάνα

·Ένα αβοκάντο

·Λίγο ελαιόλαδο

Πώς θα τη φτιάξεις:

·Ανακάτεψε καλά τη μπανάνα με το αβοκάντο και πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο ανακατεύοντας και πάλι ώστε να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.

·Άπλωσε τη μάσκα σε ελαφρώς νωπά ή στεγνά μαλλιά και άφησέ τη για 15-20 λεπτά. Μπορείς αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ένα σκουφάκι μπάνιου για να επωφεληθείς από τη θερμότητα που θα δημιουργηθεί, η οποία βοηθάει ώστε να ανοίξουν τα λέπια της τρίχας και να εισχωρήσει περισσότερο η μάσκα.

·Ξέπλυνε τα μαλλιά σου με χλιαρό νερό και δες τα … αλλιώς!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει