Ενημέρωση με ένα κλικ

Εμβόλια κορονοϊού: Αύριο φτάνουν στην Ελλάδα – Στρατός και αστυνομία θα «συνοδεύσουν» τα φορτηγά

Αύριο, Σάββατο 26 Δεκεμβρίου, αναμένονται να φτάσουν στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, στον Προμαχώνα θα βρεθούν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, προκειμένου να υποδεχτούν τα φορτηγά. Με το περάσουν τα σύνορα της χώρας μας τα φορτηγά που μεταφέρουν το εμβόλιο, θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο «Ιπποκράτης». 

Τα εμβόλια θα μεταφερθούν με μυστικότητα αρχικά στην αποθήκη στην Αττική. Από εκεί με συνοδεία αστυνομίας θα μεταφερθούν στις μεγάλες αποθήκες σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα. 

Αστυνομία, στρατός, ελικόπτερα και ότι άλλο χρειαστεί θα συνοδεύουν τα φορτηγά μέχρι να φτάσουν στην Αττική. Από κει και πέρα οι δόσεις του εμβολίου θα μεταφερθούν στα νοσοκομεία αναφοράς προκειμένου να γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί. Στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα ανά την Ελλάδα, με σκοπό να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί 

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο «Ιπποκράτης» 

Την αυστηρή φύλαξη των εμβολίων από την αστυνομία, ώστε να φτάσει με ασφάλεια από τους χώρους αποθήκευσης στα εμβολιαστικά κέντρα, προβλέπει η Επιχείρηση «Ιπποκράτης» που σχεδιάζει η κυβέρνηση καθώς πριν από το τέλος του χρόνου αναμένονται οι πρώτες 300 χιλιάδες δόσεις στην Ελλάδα. 

Στη διαδικασία μεταφοράς των εμβολίων στα νησιά θα συνδράμουν, εξάλλου,  οι Ένοπλες Δυνάμεις με στρατιωτικά αεροσκάφη C 130, ενώ προβλέπεται επιπλέον διάθεση προσωπικού. 

Στα μέτρα της Αστυνομίας για τη φύλαξη των εμβολίων θα συμμετέχουν συνολικά 3.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones, ενώ 24ωρη θα είναι η φύλαξη των χώρων αποθήκευσης και των εμβολιαστικών κέντρων. 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει