Ενημέρωση με ένα κλικ

Χριστούγεννα χωρίς κάλαντα και εντατικούς ελέγχους όλο το βράδυ

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε χθες τις συνθήκες με τις οποίες θα γιορτάσουμε φέτος Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. 

Συγκεκριμένα, ο κ .Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι δεν επιτρέπεται φέτος στα παιδιά να πουν κάλαντα, καθώς, όπως είπε, δεν επιτρέπεται μετακίνηση για κάλαντα. 

“Φέτος δεν θα πάμε σε ρεβεγιόν και ούτε θα βρεθούμε με φίλους. Αυτές τις γιορτές θα γιορτάσουμε μόνο με την οικογένεια μας”, τόνισε, χαρακτηριστικά. Επίσης, διευκρίνισε ότι καλό θα ήταν όλες τις γιορτές να βρεθούμε με τα ίδια άτομα. 

Επιπλέον, δήλωσε ότι καμία εξαίρεση δεν θα υπάρξει κατά την περίοδο των εορτών για την απαγόρευση κυκλοφορίας. Μοναδική εξαίρεση στο εύρος των ελέγχων που θα γίνουν είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι θα δοθεί έμφαση στην απαγόρευση της κυκλοφορίας στο χρονικό διάστημα από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. 

Αναλυτικά τις γιορτινές μέρες θα ισχύσουν τα εξής μέτρα: 

  • Μέχρι εννιά άτομα στο τραπέζι και μέχρι δύο οικογένειες. 
  •  Η απαγόρευση από τις 10 έως τις 5 το πρωί θα συνεχιστεί χωρίς εξαίρεση. Μόνη εξαίρεση στο εύρος των ελέγχων και ιδιαίτερα στις περιοχές με αυξημένο φορτίο. 
  •  Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών τα Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτων. Μέχρι 25 άτομα στις εκκλησίες και μέχρι 50 στους Μητροπολιτικούς Ναούς». 

κ.Χαρδαλιάς τόνισε ότι αν οι πολίτες δεν πειθαρχήσουν στα μέτρα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, την Πρωτοχρονιά θα δούμε επιπλέον μέτρα. 

Βασικές οδηγίες για τα ρεβεγιόν 

Οδηγίες για την περαιτέρω μείωση του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα έδωσε από την πλευρά του ο Επικ. Καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης. Έδωσε τις βασικές οδηγίες για τα εορταστικά τραπέζια στα οποία θα πρέπει να υπάρχουν τα εξής: 

  • Μάσκες 
  • Μικρός αριθμός ατόμων 
  • Συγκεκριμένος αριθμός ατόμων 
  • Αερισμός χώρων- συναντήσεις σε εξωτερικούς χώρους 

Μετακίνηση στα ρεβεγιόν με SMS στο 13033 

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, οι μετακινήσεις ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα γίνονται μόνο με τον κωδικό 6 στο 13033. 

Ο κ.Πέτσας απηύθυνε έκκληση “να μην ανοίξουμε πολύ τον κύκλο, να δούμε αυτούς που λίγο πολύ βλέπουμε ούτως ή άλλως”. 

Χρυσοχοΐδης : Η Αστυνομία στους δρόμους τα Χριστούγεννα

Στο μικροσκόπιο των Αρχών είναι και άλλες περιοχές της χώρας όπου μπορεί να επιβληθούν σκληρότερα μέτρα ανάλογα με της Δυτικής Αττικής, όπως ανέφερε στο Mega ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν μέτρα, που θα περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις και τη δυνατότητα να κάνουμε καταχρήσεις». Θα κάνουμε Χριστούγεννα με την Αστυνομία στους δρόμους όπως ούτως ή άλλως γίνεται από τον Μάρτιο, είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

«Θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι προκειμένου να τηρούνται οι αποφάσεις οι οποίες τελικώς θα ληφθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει